Thursday, 3 October 2013

Ceramah

Assalamualaikum

【Karakuri 卍 Burst】 | via Tumblr

Macam biasa la,program tahun 6 lagi... pagi tadi ada ceramah tentang komunikasi awam.... pasal cakap2 ni lah,hehe...buat kat surau sekolah.... selalunya buat kat dewan,tapi sebab ada cikgu2 dari sekolah lain datang berkursus kami kenalah duduk kat surau... tapi okey jugak,selesa sikit... masuk surau kena bukak kasut.... stokin tak payah la kot,nanti bau harum semerbak pulak surau tu,hehe

Pagi tadi kami pakai baju PJ tapi takde PJ...macam mana tu? yalah,dewan cikgu2 guna...padang pulak dekat dengan dewan,takut menganggu pulak kan...jadi,PJ takde lah tadi,huhu... nak PJ! minggu depan periksa... subjek bukan teras... tapi kena ulangkaji jugak kan.... tak merdeka lagi lah ni... lepas habis ceramah tu ada aktiviti sikit...ikut grup jugak la tapi gabung grup A dengan B,grup C dengan D dan seterusnya... jadi lepas dah gabung tu tinggal 13 buah kumpulan je la....kalau tak ada 26 kumpulan dari A to Z...hehe

bubbles

Saya bagi idea,orang lain yang tulis dan cakap... asyik saya je,diorang la pulak...hehe :D ada yang tak buat apa2 pun,bagi idea pon tak,tulis pon tak,cakap pon tak... buat apa saya pon tak tau... akhirnya,habis! kami semua bersurai... pastu balik! hehe...

Esok Jumaat ada solat dhuha dengan proram celik jawi... esok cikgu nak check kertas jawi yang cikgu bagi sejak minggu lepas cukup atau tak...kalau tak cukup,nahaslah! hoho,mesti kena marah.... tadi saya terus check kertas2 jawi tu cukup ke tidak lepas baca entry Athirah...terlupa! esok saya rasa memang ramailah yang tak menghadirkan diri ke sekolah... kertas jawi tak cukup lettew! hehe... tadi saya baca entry Athirah dia cakap mak dia kemalangan... nasib baik tak cedera....alhamdulillah... cuma Athirah cakap kereta mak dia tu rosak teruk...bawak pegi bengkel lah jawabnya... harap2 tak teruk sangat,mahal kan...  okey,itu sahaja celoteh saya... hehe

Sekian,assalamualaikum

26 comments :

  1. Fatanah ni skrg form1 ke?? bnyak pula aktiviti akhir thun ni ye =) bgus program esok 2..ada solat dhuha lg..program celik jawi pn bgus..kira pro la bca n tulis jawi ni eh..

    ReplyDelete
  2. sis kathy : bz la jugak,hehe... :)

    ReplyDelete
  3. S.K.A : eh,taklah...saya darjah 6 la... hehe,memang banyak... :) solat dhuha ada hari isnin,rabu dgn jumaat... 3 kali seminggu... celik jawi tu memang kena buat,hehe... takdelah pro sangat... tulis jawi ni kadang2 keliru jugak,baca okey je... tapi program ni sedikit sebanyak membantu jugak la,hihi :)

    ReplyDelete
  4. amboi....
    padat dengan aktiviti ye dik..

    http://abgdude.com/blog/2013/10/03/jalanjalan-hutan-bandar-jb/

    ReplyDelete
  5. waaaaa banyak nye aktiviti syg . . bgus2 . . muda2 ni la nak aktif kan . . hee :)

    ReplyDelete
  6. Aktiviti banyak bagus la dik. Tak la bosan kan... Lagi pun lagi byk aktiviti kita masuk, lg banyak pengalaman dan ilmu kita dapat. =)

    ReplyDelete
  7. abgdude : hehe,biasalah tu... program tahun 6... :)

    ReplyDelete
  8. kak murni :memang bayank,sis.. hehe,ada yg best ada yg tak,hoho :D

    ReplyDelete
  9. Ahmad Zaki : tu la,drpd buang masa buat benda tak berfaedah kan? hehe :) betul tu,banyak pengalaman dan info yang kita dapat... :)

    ReplyDelete
  10. Haha bila baca ni saya teringat zaman sekolah-sekolah dulu. By the way, ingat ni "bersusah-susah dahulu,senang kemudian". Insyaallah,awk berjaya okay :) you can do it

    ReplyDelete
  11. terima kasih bagi nasihat! hehe :) tq so much! :)

    ReplyDelete
  12. tringat zmn sekolah dulu
    busy dgn keje umah..sampai tertdo2 buat keje umah
    blaja rajin2 ye dik

    ReplyDelete
  13. hehe... terima kasih akak! :) insyaallah... :)

    ReplyDelete
  14. waaah bgus. siap ada solat dhuha. kekalkan amalan tu :D

    ReplyDelete
  15. rindunya zaman sekolah!!!!!

    ReplyDelete
  16. kak deno : kenangan masa zaman sekolah,hehe :)

    ReplyDelete
  17. lepas habis upsr yang best Pj jelah..ye x?hehe..

    ReplyDelete
  18. ya betul tu! hehe :) kira nak PJ je,hihi :)

    ReplyDelete
  19. masa akak dulu dik sebut je pj semangat kte org. masa utk bermain tu. siap pj pakai baju sekolah lg. dgn skirt biru tu

    ReplyDelete
  20. haha,sama lah...kami pon macam tu,sebut PJ je semangat! :)

    ReplyDelete
  21. owhhh drjah6 ke..tp bkan ke dak2 upsr dah hbis bljar?? tp ada exam lg eh?

    ReplyDelete
  22. dah habis UPSR dah,tapi ada exam lagi...exam Pendidikan Islam...dan exam yang sekolah buat,hehe :)

    ReplyDelete
  23. wahhhh cantik blog fatanah :)dah setel upsr dah kan? tp bgsla ade prgram celik jawi tu.. byk bagi pendedahan pd murid2 :)

    ReplyDelete
  24. hehe,thanks! :) haah,UPSR dah habis,hehe :) betul tu,membantu jugak kan? hehe :) btw,terima kasih sudi singgah blog saya... :D

    ReplyDelete

Leave your comment here :)
No harsh/bad words ;)