Monday, 7 October 2013

Kisah Di Hari Jumaat

Assalamualaikum...Apa khabar,sihat? :)

Untitled | Flickr - Photo Sharing!

Wah2! tajuk entry ni macam tajuk cerita dalam buku je,hehe... tadi bukak blog,tengok chatbox,ramai jugak yang singgah,ekeke...terima kasih sudi singgah blog Fatanah Khirizan ni,hihi... tapi tadi tak sempat nak bw balik semua blogger tu,huhu...insyaallah nanti saya akan bw semua...sikit je yang saya sempat singgah... tengok bloglist pulak,banyak entry terbaru yang saya terlepas ni,huhu... apalagi,klik link entry diorang la,hehe...rajin diorang buat entry,idea tak pernah kering,hehe...tapi,saya tak tau la kenapa malam ni line internet lembap,huhu...

Jumaat lepas ada solat dhuha,program celik jawi kat sekolah... pastu ada program tahun 6 la... nak tau kami buat apa? haa,kami kena lukis muka orang dalam keadaan mata yang tertutup,hehe... ikut grup la... gilir2 lukis...mula2 orang ni buat mata,pastu orang ni buat hidung sampailah habis lukis muka tu... saya kena lukis hidung,hehe..senang je,nasib baik jadi... pastu kali kedua saya nak buat lagi,saya kena buat cermin mata pulak...haa,yang ni takde rupa cermin mata lansung,hehe... tapi lukisan grup saya masih boleh dikategorikan okey la,haha... muka ni saya tak tau la muka perempuan atau lelaki sebab cikgu suruh lukis misai, janggut, anting2 dan rantai mutiara,haha... :D

Memang betul jangkaan saya(ceh!)....ramai yang tak datang sekolah Jumaat lepas,hehe... nasib baik kertas jawi saya cukup.... tak kena denda la... tapi rugi jugak sape yang tak datang tu sebab aktiviti untuk tahun 6 hari tu best! hee...aktiviti seterusnya pulak,kena cari barang yang cikgu sebutkan,ada 10..pastu cikgu tambah lagi satu barang jadi kena cukup sebelas la semuanya...nasiblah kalau kumpulan tu ada barang yang cikgu sebutkan tu,hee...kalau takde,lari pegi cari lah...hehe :) cikgu suruh cari syiling 20 sen yang baru tu,botol mineral,gelang getah,pensel 2B jalur hitam kuning,pensel tekan,rumput(yang ni memang semua kumpulan takde,cabut rumput kat padang... hehe),tali leher pengawas disiplin(ikut nasib jugak,kalau kumpulan tu ada pengawas disiplin,lagipun hari tu ramai budak lelaki pakai baju PJ)sapu tangan, keychain, syiling 5 sen dan pen dakwat merah... hehe... saya cuma sumbang pensel tekan,syiling 20 sen baru dengan pen dakwat merah je...hehe..yang lain2 ahli kumpulan saya dan ada jugak yang diorang ambik dari kawasan sekolah,hehe :)

Follow Me On Tumblr http://cokgulenadam.tumblr.com/

Aktiviti terakhir... yang ni tak best sangat,hehe...kena lukis bentuk yang sama saiz dekat dalam satu bentuk yang sama bentuk dengan bentuk yang perlu dilukis sebanyak 4 bentuk....haa,faham tak? mesti tak faham kan,saya pun masa mula2 baca arahan tu pening kejap...tak faham... last2,jawapan dia cikgu jugak yang bagi,hehe :) okey,itu saja kisah saya di hari Jumaat lepas,hehe :)

p/s : saya ada lukis sesuatu guna paint... nak kata doodle tak macam doodle,jadi saya panggil dia 'sesuatu' je lah ye,hehe :) boring sangat,tu la saya lukis tu,hihi :) tak cantik pun,biasa2 je... garisan tak lurus,hehe :) kena banyak belajar dan berlatih buat lagi ni,hehe :) practice makes perfect! :D

Sekian,wassalam


20 comments :

  1. macam2 aktiviti yew kat skolah . . rindu nak balik sekolah rendah ;)

    ala tunjuk la pic yang sesuatu tu syg nak tgk . hehehe :p

    ReplyDelete
  2. hehe,tak cantik pun...tapi takpe,insyaallah saya buat entry pasal doodle tak serupa doole tu,hehe :) tq sudi singgah blog saya! :D

    ReplyDelete
  3. memang banyak aktiviti kat sekolah,akak :) tapi best jugak,takdelah bosan sangat,hehe :)

    hehe...insyaallah saya akan tunjuk,hee :D

    ReplyDelete
  4. yeah! great Friday! best! hehe :D rugi sape yang tak datang sekolah hari tu :)

    ReplyDelete
  5. ramai yg pandai buat doodle yer.. akak pun teringin nk upah org buatkan...

    ReplyDelete
  6. memang ramai,hehe...saya tak reti buat doodle ni...tapi teringin nak buat jugak,hehe...tengok orang lain buat doodle comel je,tu saya pun nak buat jugak tu,hehe... :)

    ReplyDelete
  7. takde la comel sangat,hehe.. :) nanti saya buat entry pasal doodle tu ye,hihi :)

    ReplyDelete
  8. akak nak tengok doodle tu dik.. boleh? hihi^^

    ReplyDelete
  9. mak aih aktiviti dia =) banyak juga ye..igtkn sikit je..nk2 dah nk ttp cuti skolah ni..mn gmbar 2?? nk tgok juga..share la dik

    ReplyDelete
  10. tunuk la doodle paint sis tu..kathy nak tengok?

    ReplyDelete
  11. aah kan dik..line tenet ni kengkdg slow..sabar je la

    ReplyDelete
  12. kak deno : hehe,insyaallah saya buat entry pasal doodle tu...hehe :)

    ReplyDelete
  13. S.K.A : haha,memang banyak... setiap minggu mesti ada aktiviti... gambar aktiviti tu ke? saya tak ambil gambar2 tu... hehe,cikgu ada la kut.. :)

    ReplyDelete
  14. sis kathy : insyaallah,sis... :) hehe

    ReplyDelete
  15. kak yumida : tu la... kadang2 laju kadang2 slow pulak... hmm

    ReplyDelete

Leave your comment here :)
No harsh/bad words ;)