Wednesday, 5 June 2013

Satu Cerita.... :D


Assalamualaikum...

Kakak saye die kena buat kerja kayu die,pastu saye pon tolong la die(sikit2 je saye tolong hehehe) abah dengan sepupu saye pon tolong jugak... mule2, kami spray dulu kayu tu...sebenarnye kayu tu kakak saye dah spray dah kat sekolah,tapi tak berapa nak elok....die mintak tolong sepupu kami spray kayu die tuh,sepupu saye spray okey la jugak,die kan lelaki.... lelaki kan suke keje2 macam tu kan? hehe 

dah habis spray tu,kami tunggu kejap sampai kayu tu kering... lepas kayu tu kering,kami pon mule buat keje,abah saye tolong pakukan kayu tu.... yang saye pulak duduk situ tengok abah saye paku... tapi, saye pon tolong jugak....tolong ambik barang dalam rumah....hehehe

saye tolong ambik banyak barang : gam yang kuat tuh(tak tau name die ape,tapi yang pasti die memang akan lekat terus la,hehe),pensil kayu,pembaris,hammer,sesiku L,spray. haa,banyak kan,penat saye ulang-alik dari luar rumah ke dalam,fuhhh!

kayu tu kakak saye buat warne merah+ hitam,sebenarnye die nak buat warne pink+ purple tapi abah saye pegi beli spray warne merah dengan hitam,hehehe kakak saye cakap kerja kayu tu die kena ade 3 bahan, kakak saye gune bahan logam(penyangkut kunci),plastik(tempat letak pensil tu sebenarnye gune paip,hehe paip tu kan diperbuat daripada plastik...) dan kayu(kayu tu kayulah kan? hehe)

akhirnya,berkat kesungguhan kami semua(cewahhh),kerja kayu tu pun siap dengan tak berapa jayanya,hehe tapi,saye rase cantik lah jugak,kikiki jom tengok gambar kat bawah ni sebagai bukti pasal kerja kayu tu,hehe

kerja kayu yangggg telah disiapkan! yeayyy

yang ni pon same lah,dah siap...

tengok,barang2 pon tak simpan lagi.... hehe

ni la barang2 untuk buat kerja kayu tu...

no comment....

mase ni ade kat luar lagi

ni bahagian belakang kayu tu

yang ni dah tambah satu benda... apa benda tu? cer teka,hehe

okey,saye bagi jawapan kat gambar ni,nampak tak benda yang baru dimasukkan kat bahagian atas tu?

pandangan dari atas.....

pandangan dari sisi kiri

pandangan dari sisi kanan

ni la tempat sangkut kunci tu

dah siap sepenuhnya!

okeylah,dah la tu.... babai,jumpa lagi di entry akan datang! 
 Sekian,wassalam.... tata,titi,tutu! hehe






Sunday, 2 June 2013

Edit blog Nadia!!!


       


Assalamualaikum...

hari khamis hari tu ade tusyen math kat sekolah saye.....hari tu jugak saye dengan nadia ganti tusyen PUJI sebab hari selasa hari tu kami dorang x datang tusyen.... tusyen kat sekolah start pukul 8 pagi-12 tengahari.... saye dah bincang dah dengan nadia pasal nak ganti tusyen tu... pagi tu mak cik saye hantar saye kat sekolah sebab ade tusyen math,balik pulak saye balik dengan nadia dan duduk kat rumah die sampai pukul 3 lebih macam tu la... pukul 3:40 petang saye pegi tusyen dengan nadia sekali,kiranya saye ni tumpang nadia la....

sebelum pegi tusyen lebih kurang pukul 1 macam tu saye dengan nadia bukak internet sebab nadia mintak tolong saye edit blog die....saye okey je la,hehe...  pastu saye pon edit2 la sikit blog nadia tu... sebelum tu nadia die gune blogskin 'You Are My Lyrics'.... pastu saye kate kat die "kita tak payah guna la blogskin,kita edit sendiri,nak?" nadia pon setuju la...

mulanya saye nak tolong edit keseluruhan blog dia tu,tapi tak sempat.... jadi saye cuma edit sikit2 je la... header,background,font entry,warna blog,warna font dengan back to top button....scroll bar saye tak sempat nak tukar.... saye kalau edit blog saye suka ikut tema...saye tanye nadia nak blog warna apa,dia kata nak gabung dua warna iaitu warna pink+blue... warna kesukaan saya tuh,hehe... kalau tak saye nak edit blog jadi dua warna tu la,tapi takpe lah sebab nadia dah guna dua warna tu dah...
warne die lebih kurang macam ni la 
yang ni pon same,hehe
header saye ambik kat blog cantik ni nurulatiqahjaidin.blogspot.com top button dengan background pon same jugak  favicon blog nadia saye tukar sebab nadia suruh saye tukar,kikiki font entry saye tukar jugak dengan colour die. saye bagi jadi warne pink,warne font post title saye buat warne biru... bagi sesuai dengan tema blog tu,hihihi 


saye dok edit blog orang tapi blog saye tak ber-edit2 lagi.... blog saye daripade hari tu asyik warne cream dengan warne koko je...hehehe tak pe....nantiiii kalau ade mase saye nak edit blog saye bagi jadi warne biru dengan warnaaaa..... hurm,warne ape yang sesuai dengan warne biru? warne biru mesti ade jugak,hehehe saye suke warne biru... boleh bagi cadangan tak.... sebelum ni saye tak pernah lagi guna warne biru kat blog saye,tu la saye tulis siap2 kat atas tu warne biru mesti ade... kalau warne biru dengan warne kuning okey tak???
haa,warne biru dengan kuning lebih kurang macam ni la,okey tak?

Okeylah,saye tak nak tulis dah.... papai,see you soon,friends
Sekian,wassalam