Monday, 8 December 2014

Segmen Teka Teki by Zafirah & Pika

Assalamualaikum


Soalan

1) Bilakah hari jadi Pika?
= 3 November(A)

2) Bilakah hari jadi Zafirah?
= 1 November(B)

Done =) btw zafirah,umur kita sama! haha... nice to meet you! ^^
Jom join segmen ni! :3

[Giveaway] Hello from Canada

Assalamualaikum

Hello from Canada

 Apakah URL blog Doodles of Life?

Saya join! :D Syarat2 pun dah buat,hee~

Sunday, 7 December 2014

Tingkatan 2

Assalamualaikum


Pejam celik pejam celik dah nak habis tahun 2014 kan... rasa macam sekejap ja,hehe... tahun depan saya tingkatan 2... dan alhamdulillah,result PAT tahun ni memuaskan bagi saya,hahah... 7A1B1C(sekolah saya 9 subjek) nasib baik tak turun kelas :P

Homework macam biasalah,cuti banyak homework pun banyak TToTT buat je lah kan,huu~ Cuti ni masa saya banyak dihabiskan dengan menonton kdramaTT^TT: HSLO,Pinocchio dll. Homework tak tau lah bila nak siap,hmm... nasib baik dah mula buat sikit2,hehe...

Sekarang ni saya tak selalu sangat bukak blog... Blogwalking dan komen2 entry pun tak selalu, huhu... terima kasih kepada sapa yang singgah blog ni dan tinggalkan jejak dekat chatbox,hehe :D InshaAllah saya akan singgah blog anda,tinggalkan link blog sekali,hehe... Btw,nanti kalau rajin saya nak buat entry pasal kawan2 saya kat sekolah menengah ni ;D ;D ;D

Thanks for reading!
Sayonara~
Assalamualaikum.

Tuesday, 7 October 2014

Segmen Bloglist November 2014 By AdeLine

Assalamualaikum...


Saya join! :) klik banner untuk join :)
Tamat pada : 30 Oktober 2014

Sayonara~

Saturday, 4 October 2014

Paris Souvenirs Giveaway by JINDRISSKA



Assalamualaikum...


Jom join ramai2! Syarat2 dia senang je... Hadiah pun best xD jom,jom.. tekan banner di atas untuk ke blog penganjur :)

Saya tag : 

Sekian,assalamualaikum..
Sayonara!

Friday, 12 September 2014

Holiday and Homework

Assalamualaikum..

Untitled

Seperti yang anda ketahui,esok bermulalah cuti sampai ahad minggu depan! hehe... bagi yang bekerja tu, bekerjalah dengan bersungguh-sungguh yaa xD kalau sebut cuti je,mesti semua rasa tak sabar dan excited nak cuti kan? yaa,sepatutnya begitu.. tapi,kalau yang masih sekolah lagi macam saya ni... kerja sekolah mesti banyakkk kan? huhu.. setiap subjek ada homework.. saya teramatlah pasti bahawa semua pelajar dibekalkan dengan kerja sekolah yang sangat banyak terutamanya waktu cuti macam ni.. cuti lagi panjang,kerja sekolah pun lagi banyak.. saya harap saya dapat siapkan semua homework tu secepat mungkin,nanti boleh relaxx~ tapi,bergantung kepada kerajinan jugak.. hehee... okay,bye! :)

                                                        Sayonara! Have a nice holiday! ;D


                                                     p/s: kenapa ayat aku 'baku' sangat?? :P 

Tuesday, 2 September 2014

Kekok!



Assalamualaikum...


Rasa kekok gila nak menaip sekarang... huhu... lamanya tak update blog,hmm...hari ni tetiba rasa nak mengupdate... hari ni rajin sikit ;) tak tau la kalau esok masih rajin...  nak mengedit blog pun dah lupa macam mana,nasib baik ada banyak tutorial... nanti kalau saya rajin nak edit sikit blog ni,bagi jadi lebih simple,hihii... :D ok,tak tau nak tulis apa...bye!

Sayonara! :3

p/s: saya tau takde orang yang baca entry ni,hahaa :p ok,bye!


Friday, 7 March 2014

Doodle!

Assalamualaikum...

Macam yg saya tulis di entry INI, saya nak buat entry pasal doodle tu... ni lah entrynya,hehee... nak tengok komen korang pasal doodle yang saya buat ni... saya buat sendiri,guna paint... semuanya ada 11... semua doodle ni sama je cuma warna berbeza...

 aqua_zpsd1991dc0.png (1024×737)
http://i1351.photobucket.com/albums/p791/fatanahkhirizan/aqua_zpsd1991dc0.png

blue_zps4571a4af.png (1024×737)

http://i1351.photobucket.com/albums/p791/fatanahkhirizan/blue_zps4571a4af.png

orange_zps2fdf254d.png (1024×737)

http://i1351.photobucket.com/albums/p791/fatanahkhirizan/orange_zps2fdf254d.png

brown_zps01803b1f.png (1024×737)

http://i1351.photobucket.com/albums/p791/fatanahkhirizan/brown_zps01803b1f.png

grey_zpsb4d3a8a1.png (1024×737)

http://i1351.photobucket.com/albums/p791/fatanahkhirizan/grey_zpsb4d3a8a1.png

green_zpsa014dd8b.png (1024×737)

http://i1351.photobucket.com/albums/p791/fatanahkhirizan/green_zpsa014dd8b.png

pink_zpsd3c12ecd.png (1024×737)

http://i1351.photobucket.com/albums/p791/fatanahkhirizan/pink_zpsd3c12ecd.png

purple_zpscea8e942.png (1024×737)

http://i1351.photobucket.com/albums/p791/fatanahkhirizan/purple_zpscea8e942.png

pinkorange_zps63c81b6c.png (1024×737)

http://i1351.photobucket.com/albums/p791/fatanahkhirizan/pinkorange_zps63c81b6c.png


http://i1351.photobucket.com/albums/p791/fatanahkhirizan/pinkpurple_zpsf60b3271.png


http://i1351.photobucket.com/albums/p791/fatanahkhirizan/pinkblue_zps1ca00c7f.png

Link dia ada kat bawah doodle tu tau..Sape yang nak ambik mana2 doodle kat atas ni,ambiklah... hehe(macam ada orang nak :p)
Okey,tu je lah kott.. Sekian,assalamualaikum...

Sayonara <3


Giveaway 2014 by Syira Lokman

Assalamualaikum...

Join GA lagi!! hehee ;DD

Mula   : 1 Mac 2014
Tamat  : 25 Mac 2014

sempat lagi ni! jom join!! klik banner kat bawah ni:

Giveaway+2014.jpg (1141×1600)

Sekian,assalamualaikum...
Sayonara~

Thursday, 6 March 2014

1st Giveaway by BondaQalish

Assalamualaikum...

Join GA lagi! wahaha... :DD


3 pemenang bertuah dicari! Cabutan dibuat oleh En. Random.. Jadi,apa tunggu lagi?? jom kita meriahkan GA ni! hehee ^_^

Sekian,assalamualaikum...
Sayonara~~


Giveaway by shafiquestevenson.blogspot.com

Assalamualaikum...

Kalau nak join,klik banner di bawah ni ye ;)


Cara pemilihan pemenang?? bagi saya,saya rasa random lebih baik :DD
Jom join! Jom join! :)


Wednesday, 5 March 2014

Aku Kembali!

Assalamualaikum...


Wahaha,tajuk bukan main.... :p hari ni last day UP 1... BA susah jugak la,huhu... pejam celik pejam celik dah masuk bulan Mac... kejap je kan,hehe... sekolah okey je... sekarang ni saya rapat jugak la dengan kawan2 sekelas saya tu,hehee... satu perkembangan yang baik ;)

Petang tadi ada jamuan hari lahir kat rumah cikgu saya... jamuan tu untuk kelas 1 AF je la,hihi... untuk bulan Januari dan Februari.... sedap jugak kek yang cikgu beli tu,kek pandan... hehee...rugi sape yang tak pegi tadi...

Haa,lagi satu... sebenarnya saya ada buat doodle,guna paint je la... takdelah comel sangat,tapi kira okey la dari yang dulu tu,hehee... saya buat macam2 warna... saja nak tengok tangan saya ni berseni atau tak :p nanti saya buat entry untuk doodle tu,komen2lah sikit nanti tau... tapi saya rasa tu doodle paling cantik yang pernah saya buat,hahaa... :p sebab sebelum ni semuanya agak buruk tak cantik kan,heee~

Oh,itu je... Sekian... Assalamualaikum...

Sayonara

Friday, 17 January 2014

Cerita Ceriti Cerutu

Assalamualaikum... Apa khabar?

Cameras love May too | Flickr - Photo Sharing!

Okey,pasal koko... form 1 boleh pilih unit beruniform,kelab & persatuan dan sukan permainan yang kami nak... saya pilih kelab videografi/fotografi,pandu puteri dan bola baling... sebenarnya bukan saya nak pilih bola baling pun tapi disebabkan bola jaring dah penuh ambik jelah bola baling... jadi macam biasa lah kan setiap awal tahun ada mesyuarat agung semua tu... hari rabu lepas mesyuarat agung kelab & persatuan... lagi dua tu ditangguhkan minggu depan...

Untitled

Kelab fotografi tu sikit ja ahli dia.. lelaki 5 orang je... perempuan ramai jugak la... jadi pemilihan jawatankuasa tu pun dijalankan... pengerusi mestilah form 5 kan.... naib pengerusi,setiausaha dan bendahari tu form 4... kami takde naib setiausaha dan naib bendahari... AJK pulak setiap form mesti ada sorang jadi AJK... form 1 saya(huu)... ada la sorang kak form 2 ni dia tanya nama saya apa,saya pelikla kenapa pulak kan... rupa2nya dia cadangkan saya jadi AJK form 1,huu... tapi jadi AJK tak banyak kerja sangat kan, hehee... :p baru pertama kali berjumpa dengan ahli2 kelab fotografi yang lain dah ada homework... kena tangkap gambar bunga... saya ni bukan pandai sangat pun tangkap2 gambar ni tapi sebab minat masuk je lah,hehee... tapi takpe cikgu cakap nanti cikgu akan ajar cara2 nak ambik gambar cantik2,ngeee~ cikgu cakap nanti kalau dah terer boleh jadi photographer masa kenduri kahwin mak saudara ke,majlis apa2 ke.... hahaa... photographer bidan terjun pun boleh jugak...

More more more

Homework bertimbun!  cuti banyak,homework pun banyak~ rasanya tahun ni saya tak bukak blog sangat kot,kadang2 je... sebab takde masa,huhu... tengokla nanti macam mana...btw,rasa macam nak edit blog ni je, tengok orang lain punya blog semua berwajah baru,hehee.... jeles pulokk :p tapi bukan sekarang la,nanti nanti... hehe... warna tema apa pulak ea? oren? kuning? hehee... tengok la mana yang berkenan,ehehee...

Sekian,assalamualaikum... ada masa saya updatela entry ;D

Saturday, 4 January 2014

Hari yang Memenatkan...

Assalamualaikum...

I'm tired...
Tadi pegi sekolah,ada orientasi... start pukul 7:30 sampai 5:30... memang penat lah... tapi best jugak :) mula2 ada taklimat disiplin oleh cikgu disiplin... diorang bagi satu kertas kosong untuk catat benda2 penting masa taklimat tu... semua kena catat.... habis taklimat tu kena duduk dalam kumpulan... saya kumpulan 1... diorang suruh buat bendera kumpulan... cantik jugak bendera kami,hahaa... ada sorang ahli kumpulan saya ni dia pandai khat dan tulisan berangkai... cantik tulisan dia... hehee...

Kami dapat satu barang amanah... kena jaga betul2 macam nyawa sendiri... habis minggu orientasi nanti diorang nak tengok ada lagi ke tak barang amanah tu... barang amanah tu ialah biji benih kacang hijau dalam satu cawan plastik... ada 13 biji semuanya... kena jaga,kalau hilang kena denda... biji benih tu nanti mesti kena tumbuh jadi pokok taugeh... kalau tak jadi,kiranya kita tak amanah la...

ni la pokok taugehnya,hehe... gambar dari google...
Pastu kami solat zuhur... habis solat zuhur,berkumpul balik dalam dewan... kami main permainan Min Aina Ila Aina dengan Explorace... memang penat lah... nak pegi dari satu tempat ke tempat yang lain... nak selesaikan mission... diorang bagi klu... tadi hujan... ada yang baju kotor kena tepung dengan air... nasib saya tak kena... dahla tudung warna putih... huhuu~

Pastu,berkumpul dalam dewann... diorang cakap2 sikit pastu boleh balik... hehee.... dahaga sangat tadi... naik turun tangga lah,silap tempatlah... nasib bawak air... hehe... okey, tu je! :DD

Sekian,assalamualaikum...

Thursday, 2 January 2014

Hari Pertama di Sekolah...

Assalamualaikum...


Pagi tadi masa datang sekolah macam biasala,masuk kelas... kelas saya kat tingkat bawah je,hehe.... tak payah naik tangga.... masuk2 kelas tadi cuma ada 3 orang je... 2 lelaki 1 perempuan... saya duduk sebelah budak perempuan tu,nama dia fasihah... pastu cikgu panggil semua form 1 berkumpul depan dewan... nak tunjuk kelas sebab ada budak form 1 yang tak tau lagi kelas diorang kat mana...

Tadi baru salin jadual... tak belajar sangat tadi...  ice breaking je...cikgu yang first sekali masuk tu cikgu lelaki,cikgu SN... pastu cikgu geo... geo cikgu cuma bagi penerangan sikit2 je... lepas tu rehatt.... habis rehat masuk kelas balik.. cikgu math masuk.... habis waktu math,pengawas datang suruh kami masuk dewan... orientasi~ kami main banyak la jugak game... tadi ikut group...

Lama jugak la duduk dalam dewan tadi... pastu solat zuhur berjemaah... kat irshad ni memang wajib solat zuhur berjemaah bagi semua pelajar... dah selesai solat,masuk dewan balik... ada ceramah HEM pulak... pukul 3 lebih macam tu,penat dah masa tu,rasa mengantuk je,haha :p kami balik pukul 5 lebih,memang penat lah.... habis ceramah HEM terus pegi surau nak solat asar... pastu baru boleh balik... esok ada ujian diagnostik,nak tentukan kelas yang sebenar.... 4 subjek je... math,BA,BI ngan Sains.... okeylah,tu je pasal hari pertama kat sekolah,hehee ;p

Sekian,assalamualaikum...

Wednesday, 1 January 2014

Wutt Wutt

Assalamualaikum...


Remember me? Ingat saya lagi tak? :p lama gila tak update entry,huhu... okey,sebenarnya saya nak cerita pasal pendaftaran tingkatan 1 tadi,hehe... tapi takda gambar pon -__-" kena ada kat sana pukul 8 pagi... jadi datang awal sikit la,pukul 7 lebih macam tu... sampai2 tu tengok dapat kelas mana... kelas sementara je... nanti ada ujian,huu~ baru tau kelas yang betul,hehee... saya dapat 1 AR(1 Al-Razi)

Pastu masuk dewan dan duduk...lepas bacaan doa, ucapan pengetua dan pendaftaran,baru kena ambik buku teks semua... habis2 tu,balikk... hehee... takdalah lama sangat... rasa tak percaya ja dah naik form 1.. haih,terimalah kenyataan~ hehe...adik saya yang kecik tu pun dah naik darjah 1... tak nampak macam darjah 1 pun,badan dia kecik jaa... nanti saya buat entry pasal dia,hehee :p esok sekolah!!! okay,takda apa nak ditaip dah,bubye~  selamat melangkah ke alam sekolah menengah,fatanah! =__=

Sekian,assalamualaikum...