Friday, 17 January 2014

Cerita Ceriti Cerutu

Assalamualaikum... Apa khabar?

Cameras love May too | Flickr - Photo Sharing!

Okey,pasal koko... form 1 boleh pilih unit beruniform,kelab & persatuan dan sukan permainan yang kami nak... saya pilih kelab videografi/fotografi,pandu puteri dan bola baling... sebenarnya bukan saya nak pilih bola baling pun tapi disebabkan bola jaring dah penuh ambik jelah bola baling... jadi macam biasa lah kan setiap awal tahun ada mesyuarat agung semua tu... hari rabu lepas mesyuarat agung kelab & persatuan... lagi dua tu ditangguhkan minggu depan...

Untitled

Kelab fotografi tu sikit ja ahli dia.. lelaki 5 orang je... perempuan ramai jugak la... jadi pemilihan jawatankuasa tu pun dijalankan... pengerusi mestilah form 5 kan.... naib pengerusi,setiausaha dan bendahari tu form 4... kami takde naib setiausaha dan naib bendahari... AJK pulak setiap form mesti ada sorang jadi AJK... form 1 saya(huu)... ada la sorang kak form 2 ni dia tanya nama saya apa,saya pelikla kenapa pulak kan... rupa2nya dia cadangkan saya jadi AJK form 1,huu... tapi jadi AJK tak banyak kerja sangat kan, hehee... :p baru pertama kali berjumpa dengan ahli2 kelab fotografi yang lain dah ada homework... kena tangkap gambar bunga... saya ni bukan pandai sangat pun tangkap2 gambar ni tapi sebab minat masuk je lah,hehee... tapi takpe cikgu cakap nanti cikgu akan ajar cara2 nak ambik gambar cantik2,ngeee~ cikgu cakap nanti kalau dah terer boleh jadi photographer masa kenduri kahwin mak saudara ke,majlis apa2 ke.... hahaa... photographer bidan terjun pun boleh jugak...

More more more

Homework bertimbun!  cuti banyak,homework pun banyak~ rasanya tahun ni saya tak bukak blog sangat kot,kadang2 je... sebab takde masa,huhu... tengokla nanti macam mana...btw,rasa macam nak edit blog ni je, tengok orang lain punya blog semua berwajah baru,hehee.... jeles pulokk :p tapi bukan sekarang la,nanti nanti... hehe... warna tema apa pulak ea? oren? kuning? hehee... tengok la mana yang berkenan,ehehee...

Sekian,assalamualaikum... ada masa saya updatela entry ;D

Saturday, 4 January 2014

Hari yang Memenatkan...

Assalamualaikum...

I'm tired...
Tadi pegi sekolah,ada orientasi... start pukul 7:30 sampai 5:30... memang penat lah... tapi best jugak :) mula2 ada taklimat disiplin oleh cikgu disiplin... diorang bagi satu kertas kosong untuk catat benda2 penting masa taklimat tu... semua kena catat.... habis taklimat tu kena duduk dalam kumpulan... saya kumpulan 1... diorang suruh buat bendera kumpulan... cantik jugak bendera kami,hahaa... ada sorang ahli kumpulan saya ni dia pandai khat dan tulisan berangkai... cantik tulisan dia... hehee...

Kami dapat satu barang amanah... kena jaga betul2 macam nyawa sendiri... habis minggu orientasi nanti diorang nak tengok ada lagi ke tak barang amanah tu... barang amanah tu ialah biji benih kacang hijau dalam satu cawan plastik... ada 13 biji semuanya... kena jaga,kalau hilang kena denda... biji benih tu nanti mesti kena tumbuh jadi pokok taugeh... kalau tak jadi,kiranya kita tak amanah la...

ni la pokok taugehnya,hehe... gambar dari google...
Pastu kami solat zuhur... habis solat zuhur,berkumpul balik dalam dewan... kami main permainan Min Aina Ila Aina dengan Explorace... memang penat lah... nak pegi dari satu tempat ke tempat yang lain... nak selesaikan mission... diorang bagi klu... tadi hujan... ada yang baju kotor kena tepung dengan air... nasib saya tak kena... dahla tudung warna putih... huhuu~

Pastu,berkumpul dalam dewann... diorang cakap2 sikit pastu boleh balik... hehee.... dahaga sangat tadi... naik turun tangga lah,silap tempatlah... nasib bawak air... hehe... okey, tu je! :DD

Sekian,assalamualaikum...

Thursday, 2 January 2014

Hari Pertama di Sekolah...

Assalamualaikum...


Pagi tadi masa datang sekolah macam biasala,masuk kelas... kelas saya kat tingkat bawah je,hehe.... tak payah naik tangga.... masuk2 kelas tadi cuma ada 3 orang je... 2 lelaki 1 perempuan... saya duduk sebelah budak perempuan tu,nama dia fasihah... pastu cikgu panggil semua form 1 berkumpul depan dewan... nak tunjuk kelas sebab ada budak form 1 yang tak tau lagi kelas diorang kat mana...

Tadi baru salin jadual... tak belajar sangat tadi...  ice breaking je...cikgu yang first sekali masuk tu cikgu lelaki,cikgu SN... pastu cikgu geo... geo cikgu cuma bagi penerangan sikit2 je... lepas tu rehatt.... habis rehat masuk kelas balik.. cikgu math masuk.... habis waktu math,pengawas datang suruh kami masuk dewan... orientasi~ kami main banyak la jugak game... tadi ikut group...

Lama jugak la duduk dalam dewan tadi... pastu solat zuhur berjemaah... kat irshad ni memang wajib solat zuhur berjemaah bagi semua pelajar... dah selesai solat,masuk dewan balik... ada ceramah HEM pulak... pukul 3 lebih macam tu,penat dah masa tu,rasa mengantuk je,haha :p kami balik pukul 5 lebih,memang penat lah.... habis ceramah HEM terus pegi surau nak solat asar... pastu baru boleh balik... esok ada ujian diagnostik,nak tentukan kelas yang sebenar.... 4 subjek je... math,BA,BI ngan Sains.... okeylah,tu je pasal hari pertama kat sekolah,hehee ;p

Sekian,assalamualaikum...

Wednesday, 1 January 2014

Wutt Wutt

Assalamualaikum...


Remember me? Ingat saya lagi tak? :p lama gila tak update entry,huhu... okey,sebenarnya saya nak cerita pasal pendaftaran tingkatan 1 tadi,hehe... tapi takda gambar pon -__-" kena ada kat sana pukul 8 pagi... jadi datang awal sikit la,pukul 7 lebih macam tu... sampai2 tu tengok dapat kelas mana... kelas sementara je... nanti ada ujian,huu~ baru tau kelas yang betul,hehee... saya dapat 1 AR(1 Al-Razi)

Pastu masuk dewan dan duduk...lepas bacaan doa, ucapan pengetua dan pendaftaran,baru kena ambik buku teks semua... habis2 tu,balikk... hehee... takdalah lama sangat... rasa tak percaya ja dah naik form 1.. haih,terimalah kenyataan~ hehe...adik saya yang kecik tu pun dah naik darjah 1... tak nampak macam darjah 1 pun,badan dia kecik jaa... nanti saya buat entry pasal dia,hehee :p esok sekolah!!! okay,takda apa nak ditaip dah,bubye~  selamat melangkah ke alam sekolah menengah,fatanah! =__=

Sekian,assalamualaikum...