Sunday, 20 November 2016

بوداي

Assalamualaikum temen2... lamanya tak post entry, blog ni kelihatan berhabuk dan bersawang dan penuh dgn labah2 tarantula lol -_-

Entry ni sebenarnya nak cerita pasal kwn2ku yg bodai wkwkwkwkwk... bodai itu hanya perkataan yg saja direka. Ada yg kenal 3 tahun tapi dulu tak rapat sgt dan ada juga yg kenal almost 2 tahun sebab kelas sama hahaha... Tapi sekarang depa inilah kwn2 yg mengharungi cabaran dan keseronokan alam persekolahan bersama-sama aku *ewahbulannn* 


Ini Umairah Suaid bajet queen ( ̄ω ̄) lol jkjk. Seorang penggila awan huhu saya tahu ciptaan-Nya memang indah belaka ☆ Dialah yg selalu belanja aku kat sekolah makazzzeh kawan kamu sgtlah menawan :') IQ hg tinggi untungla xD she is also my partner in crime yeah! start rapat masa form 2 kot sebab dok sebelah2 dlm kelas. Tak sangka dia sama group dgn aku masa orientasi form 1 zaman kenooban tudung ke depan. She loves to bully ehemehem. Mangsa herbivornya ialah Teah haha. Aku kdg2 join sekali buli teah lol sorry teah bekal hg bwk pi sekolah semua sedap\( ̄▽ ̄)/ suka buat suara annoying igt suara sedap kot yg menyebabkan dia mendapat gelaran 'Mak Doraemon'. Aku yg bagi gelaran tu wahahaha. Sila hati2 dgn Umoi ni sebab hobinya gigit org; ramai telah menjadi mangsa termasuk aku :'( Paling hingaq srs maklumlah sejak lahir dah ada mikrofon dan makin lama mikrofonnya makin maju dan canggih. kk umai my fren saya syg kamoo <3

Yang ini namanya Ain Najihah. Muka ja nampak baik tapi sebenarnya perangai bodai jugak lol ( ´ ▽ ` ) maaf ain meheheh. Tak suka menabung. Queen of Typo yeah. Tapi sekarang dah ramai org typo jadi hg turun sikit darjat jadi Princess of Typo. Dia ni termasuk spesies manusia kurus yg perasan gemuk nak kena tumbuk. Makan punya sikit kdg2 tak habis ish3 membazir nasib baik ada kwn2 yg baik hati menolong habiskan makanan hg lol. Tapi kdg2 Ain makan banyak juga hmm... Dia dgn Umai samala suka semakkan 'Photos' aku kat phone dgn ekspresi muka minta kaki lol jkjk hmpa dua comel mcm saya dan Lisa ♡ ( ̄З ̄) Dia pun suka buat suara pelik2 lololol patut kita kawan. Ain Najihah budax cantex comei <3

Ini Wani eh eh silap ini Zawani. Budak pandai wowow pabila zawani berbicara semua terasa nak makan kuih cara. Kdg2 dia buat lawak tapi sebenarnya tak lawak lol jenis mudah terhibur cam teah jugak dia ni. Merupakan seorang yg dikagumi dan diminati ehemehem :P Btw, dia ni pun sama dgn teah set2 terer barab hukhuk. Comel orangnya membuatkan ramai org nak cubit pipinya hahaha chibi zawani. Peminat Big Bang yeah samalah kita dan suka tgk k-drama juga. Zawani ni agak 'normal' berbanding kami yg lain lul. Tapi kalau dah bodai tu bodai jugak en heheh <3
Yg cantik cam Seohyun *tangandibahumatakeatas* ni pulak Farah Dina a.k.a Mama. Sbb apa panggil mama? Sbb perangainya keayuan dan keibuan lol apakah. Tapi suka perasan eheh. Dulu dia tak berapa nak lawak, tapi sekarang wow lawak2nya ada yg menjadi haha tahniah kwn saya bangga denganmu :') Brownies yg dia bwk pehhh sedappp tahap lima bintang haha. Kek2 yg lain pun sedap yeah terima kasihhh mamamomomumumimi~ Suka baca english novels peh patut vocab byk. bak kata pepatah, bangsa membaca bangsa berjaya. Mama suka buat comel lol dan tudungnya selalu jadi hahaha tapi masa makan tudungnya tak konsisten sbb pipinya yg cute mcm tupai sdg mengunyah makanan <3
Aiseh Jie awat cantik sgt huhu. Ni Najihah Fauzi tapi selalu org panggil Jie haha. Ni pun budak pandai gak wuishh... Cekang Maths dia ni huhuhu. Dlm ramai2, dia paling rajin haha srs bagi kerja harini harini jugak siap waw i envy you huhu. Homework sentiasa siap thumbs up kawan (y) Tak makan kek coklat dan cheese tak tau pasepa sedap kot huhu. Suka bawak makanan mcm biskut tiger, cream o dan biskut curut(?) yeah makasih bagi kat saya ;) Sepandai2 Jie, dia juga gila2 hahaha naise i like you <3
Hahaha Jannatun gambar ni ja yg ada hg sorang dlm phoneku. Takpa mu tetap kawaii♡ Dia ni org seni wowowow sebab tu jadi ajk keceriaan kelas dan kelas kami selalu dpt anugerah kelas cantik wkwkwkwk <( ̄︶ ̄)> thank you janna hihu. Sekarang buat bisnes jual kerepek ubi dgn pisang yg sedappp wahhh malangnya aku takda duit lolol jadi makan yg org lain beli lah huehue. Dia ni pelik2 gak haha sama ja semua lol. Unpredictable yeah. Jannatun manis bertahi lalat di pipi <3

This is Najihah Amani, better known as Jiman.yehey. Comel tapi selalunya gila2 wkwkwkwk. Seorang yg hahahambar lol tapi kdg2 lawaknya menjadi tahniah man. Jikalau anda nak tahu lagu2 jiwang sila pm jiman kerana semua itu ada dlm poketnya sahaja nasib baik poket jiman tak terkoyak. -_- Dia juga spesies 'janji dicapati' huhu. Where is my pizza, Jimannn? T_T Muka2nya dlm gambar dan vid semua win hahahahaha xD Pesanan buat jiman, mikrofon tu jangan banyak sgt huhu. Alhamdulillah surau sekarang dah ada air-cond en jiman habhabhab. Seorang yg sukakan memori dan kenangan, igt habis tarikh lawatan CCOC pi Perak nu lol bagus jiman bagus. Hidup Jiman! <3

Ewah Teah is showering us with her love ♥ Nama sebenar Fatihah tapi panggil Teah typical nickname haha. Dia suka buat cookies dan bwk cookiesnya ke sekolah bagi kami makan yeah camnilah kawan. Kipidap teah! penjual sekut emjay's di sekolah uishh sedap ooo. Jangan main2 sama Teah dia baru grading taekwando hari tu cayalah! Suka makan yeah sep kit lolol. Cekang barab dia ni uwuwuwu Ustaz Sidek bangga dgn hg. Juga seorang yg berjimat-cermat dlm kehidupan sehariannya baguszz. Pembenci hari Rabu kerana kena pakai seluar KPA biru dia tu hahaha. Teah loves Qu Rose <3
Fufufufufu dah habis dah ohyeah ♥♥♥ Setiap daripada mereka ada keistimewaan tersendiri yg kdg2 buat aku jeles huhu. Tapi saya tetap syg kalian, kwn2! (*˘︶˘*).。.:*♡ Adios! Assalamualaikum :3

Thursday, 4 June 2015

For the First Time in Forever



Assalamualaikum


hi hello hye hihuhi... sudah lama ku rasa ku tak update entry tsk tsk.. sekarang cuti 2 minggu, pelajar dan homework memang tak boleh dipisahkan T_T nasib dah siap h/w sains huhu.. 10 jun nanti kena pi sekolah pulak,hmm..  dan lepas cuti ni mesti dapat result PPT . . .

saya baru habis tengok death note (tak lah baru sangat)... ketinggalan zaman betul huhu. ada movie/ drama/ anime/ apa2 saja yang best2 tak? hehe. semalam tengok running man ep 249,lawak kkk... tak sabar nak tengok ep 250 pulak :p

ok,entry ni bosan . . . oklah bai assalamualaikum~ sayonara~

p/s : bang bang bang best heheheheheheheheheheh -_-

Monday, 8 December 2014

Segmen Teka Teki by Zafirah & Pika

Assalamualaikum


Soalan

1) Bilakah hari jadi Pika?
= 3 November(A)

2) Bilakah hari jadi Zafirah?
= 1 November(B)

Done =) btw zafirah,umur kita sama! haha... nice to meet you! ^^
Jom join segmen ni! :3