Tuesday, 30 July 2013

Percubaan UPSR 2013

Assalamualaikum... 

Results trial dah dapat.... yang pertama sekali dapat pemahaman kot,pastu matematik dan lain2.... saya gementar jugak la.... ye la,percubaan pon penting kan...bukan UPSR sebenar je yang penting... cikgu saya kata kalau UPSR 5A pon tapi percubaan teruk tak boleh jugak... sebab ada sesetengah sekolah dia tengok kat results percubaan... cikgu saya kata kena maintain la,tak boleh kalau UPTP 1,UPTP 2 dengan percubaan teruk,UPSR 5A. dia mesti UPTP 1,UPTP 2 dengan percubaan keputusan okey... jangan masa UPSR je kita pulun buat latihan,ulangkaji... betul jugak kan? dan alhamdulillah! percubaan kali ni saya dapat 5A dan lebih elok berbanding UPTP 1 dan 2 dulu walaupun UPTP 1 dan 2 dulu saya dapat 5A,tapi A kali ni lebih besar,hehehe... UPTP 2 dulu semua A atas pagar je.... kecuali math.... math je yang dapat 90 lebih... yang lain 80 lebih... huhuhu 
Teens Life ✿, about the exam, LOL, not true at all.
lebih kurang macam ni la saya rasa :) tapi takde la sampai dying,hehehe 
Kali ni 6 orang je yang dapat 5A.... UPTP 1 dulu 2 orang,UPTP 2 pulak 3 orang.... hurmm,tapi cikgu kata pencapaian ni belum mencapai tahap lagi la... UPSR tahun ni cikgu target 25 orang dapat 5A,harap2 boleh la,aminn.... 4A 1B 10 orang rasanya... yang dapat 5A saya,Alya,Nafizuddin,Shazly,Nawal dan Nadia. haa, keputusan trial saya, saya tulis kat bawah ni tau :-

BM Pemahaman : 90%

BM Penulisan : 92%

B. Inggeris : 91%

Matematik : 100% (haa,yang ni saya tak sangka saya boleh dapat 100,alhamdulillah! soalan dia agak senang     jugak la,ada kawan saya kalau tak dia boleh dapat 100 tapi dia cuai 1/2 soalan...rugi la kan?)
wendyxj
hihihi :D
Sains : 82% (kalau tak saya dapat 78%,tapi ada soalan yang cikgu silap tanda... 2/3 soalan kot .... saya betul soalan yang cikgu silap tanda tu,dapat la 82%.... sains je yang dapat 80 lebih... sains kertas 1 saya rasa susah jugak la,kertas 2 ada soalan tricky.... ramai jugak la yang salah soalan tricky tu)

Math first time dapat 100% UPTP hari tu dua-dua dapat 97%...  meningkat 3 markah la...okeylah,tu je yang saya nak tulis pasal periksa ni... kakak saya minggu lepas dengan minggu ni percubaan... dia form 3,jadi sepanjang minggu ni saya la kena iron baju sekolah dia sebab dia nak ulangkaji,huhu... good luck for her!dan kepada sesiapa yang ada periksa ke ujian ke,all the best for you!!! buat elok-elok tau.... tata!titi!tutu! 

Sekian,wassalam...

14 comments :

  1. congrate dik..mmg pandai la adek nie =)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. alah,biasa-biasa je... terima kasih! :)

      Delete
  3. fuyoo..hebat lah adk ^^ akk dulu msa kecik2 pikir nak kuar main ja..haha pelajaran entah kemana -____-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha,saya sekarang ni pon masih main-main lagi...padahal UPSR nak dekat dah...hehehe... terima kasih! :D

      Delete
  4. Adik memang pandai macam biasa . Mesti nanti sekolah menengah berebut-rebut nak ambik adik #terlebih sudaa :3#

    #btw , exam hujung tahun akak dah nak dekat . lepas raya nanti . Baaaaaaaanyakkk sangat kena hafal tau . hehhehe . Papepon gudluck untuk UPSR nanti ! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa-biasa je saya,kak... akak pon pandai kan? hihi... saya dah kembang dah ni kak,hahaha :D

      # sekolah saya pon macam tu jugak....lepas raya nanti... good luck tau akak! buat yang terbaik!saya tau akak mesti boleh,hehe :) sabo ye kak....saya pon banyak jugak yang kena hafal,huhu.... terima kasih,kak irdina! :D

      Delete
  5. trima kasih! farhana pon pandai jugak kan? :) jangan la cemburu,hehe :)

    ReplyDelete

Leave your comment here :)
No harsh/bad words ;)