Thursday, 2 January 2014

Hari Pertama di Sekolah...

Assalamualaikum...


Pagi tadi masa datang sekolah macam biasala,masuk kelas... kelas saya kat tingkat bawah je,hehe.... tak payah naik tangga.... masuk2 kelas tadi cuma ada 3 orang je... 2 lelaki 1 perempuan... saya duduk sebelah budak perempuan tu,nama dia fasihah... pastu cikgu panggil semua form 1 berkumpul depan dewan... nak tunjuk kelas sebab ada budak form 1 yang tak tau lagi kelas diorang kat mana...

Tadi baru salin jadual... tak belajar sangat tadi...  ice breaking je...cikgu yang first sekali masuk tu cikgu lelaki,cikgu SN... pastu cikgu geo... geo cikgu cuma bagi penerangan sikit2 je... lepas tu rehatt.... habis rehat masuk kelas balik.. cikgu math masuk.... habis waktu math,pengawas datang suruh kami masuk dewan... orientasi~ kami main banyak la jugak game... tadi ikut group...

Lama jugak la duduk dalam dewan tadi... pastu solat zuhur berjemaah... kat irshad ni memang wajib solat zuhur berjemaah bagi semua pelajar... dah selesai solat,masuk dewan balik... ada ceramah HEM pulak... pukul 3 lebih macam tu,penat dah masa tu,rasa mengantuk je,haha :p kami balik pukul 5 lebih,memang penat lah.... habis ceramah HEM terus pegi surau nak solat asar... pastu baru boleh balik... esok ada ujian diagnostik,nak tentukan kelas yang sebenar.... 4 subjek je... math,BA,BI ngan Sains.... okeylah,tu je pasal hari pertama kat sekolah,hehee ;p

Sekian,assalamualaikum...

24 comments :

  1. seronok tak hehehehe selamat kembali ke sekolah ^^

    ReplyDelete
  2. Slmt ke sekolah.. semoga terus berjaya.. aamiin. :)

    ReplyDelete
  3. good luck with your secondary school days.. :D

    ReplyDelete
  4. Goodluck fatanah ...Penat duk kat dalam dewan tu waktu orientasi

    ReplyDelete
  5. Selamat kembali ke sekolah dik. :)
    Belajar elok-elok. ^^

    ReplyDelete
  6. slmt kembali ke sekolah dik :) and happy new year ^_^

    ReplyDelete
  7. @Afiqah Adzan thanks,kak fiqah!! haha,penat tu toksah cakap aaa... :DDD

    ReplyDelete
  8. @Lieya Von Jay hehee,thanks kak lieya! ^^ happy new year! :D

    ReplyDelete
  9. selamat kembali ke sekolah.. bagusnye sekolah fatanah ada solat berjemaah.. belajar rajin2 yer..

    ReplyDelete
  10. @Hafiza AizZawa hehe... solat zuhur berjemaah tu memang wajib... :DD tq akak!

    ReplyDelete

Leave your comment here :)
No harsh/bad words ;)