Wednesday, 25 September 2013

Cantik tak? hehe


Assalamualaikum

Haa,hari ni rasa macam nak edit blog pulak...jadi,saya edit la tadi... dulu warna aqua sekarang ni warna biru + pink pulak,hehe... amacam? korang rasa okey ke warna ni? suma chatbox tu je yang saya tak tukar lagi...nantilah tukar... farhana dengan auni ada mintak tolong edit blog diorang.. saya tau email dengan passaword auni je,farhana saya tak tau...takpelah,nanti saya mintak...auni nak blog dia kaler peach... insyaallah saya akan editkan nanti,hari tu kat rumah nadia tak boleh bukak dashboard,tu yang tak edit blog diorang tu...

Header pon saya buat baru... gambar camera tu saya ambik kat weheartit... saya transparentkan guna pixlr.com... nasib baik background dia putih... saya tengok macam cantik je camera tu,tu saya ambik tu nak buat header...hehe korang nak gamar camera transparent tu tak? kalau nak,ambiklah...nanti saya letak gambar tu kat bawah... dah siap transparent dah,tak payah susah2 nak transparentkan camera tu okey? hihi

Saya ada printscreen blog saya sebelum dan selepas diedit... saya capture full screen terus,senang sikit... nak tau macam mana? jom tengok tuto kak irdina ni,ikut langkah2 dia okey... ---> KLIK senang je kerja,hehe... tq so much,kak irdina! :D


haa,ni camera transparent tu...ambiklah kalau nak,hihi boleh buat header blog korang :) nak url dia? right click dan tekan copy image url....tau kan? hehe

Sebelum diedit...

Selepas diedit...

Post title tu pon dah tak bergerak dah,hehe... dulu saya pernah cuba nak hentikan post title tu drpd bergerak saya padam kod dia tapi error,huhu...alhadulillah kali ni dah boleh....  yeay! hehe :)

Sekian,wassalam...




28 comments :

  1. sis kathy : terima kasih! kena belajar banyak lagi ni...:)

    ReplyDelete
  2. Saya tidak ada masalah dengan warna blog, semuanya OK krn ianya hak individu tapi pastikan warna font dan background benar2 contras kerana sesetengah pembaca mempunyai tahap penglihatan yg berbeza. Warna font biru tu kurang jelas bagi pandangan sayalah... Selain dari itu, simple dan menyenangkan :)

    ReplyDelete
  3. BM :terima kasih bagi pandangan... :D

    ReplyDelete
  4. cantik skinblog baru ni nampak lagi ceria . dan cmera tu nampak kreatif habis ! like it ;)

    ReplyDelete
  5. WAAAAAAA comel kebaaaabom !!! Kalah akak camni. Hahaha....

    #siyesly comel+cantik+cute+gorgeous dan whatever! (akak dah gila la dik) xD

    ReplyDelete
  6. kak murni : hehe,tq akak! :) lagipon saya memang suka warna pink+biru ni,comel! ehehe :D camera tu nampak cantik je,saya ambiklah buat header,hehe :)

    ReplyDelete
  7. liza razak : thanks! penat jugak edit blog ni kan? :)

    ReplyDelete
  8. kak irdina : hehe,tqvm akak! akak lagi pandai edit blog drpd saya la,hehe... blog akak cute terutamanya header tu,hehe :D saya yang kalah dengan akak rasanya,hihi

    #ahaha,terima kasih sekali lagi akak! blog akak pon cantik,kemas,cute,simple tapi awesome! :) suka singgah blog akak! :)

    ReplyDelete
  9. wah adik..untung pandai edit...hihi

    ReplyDelete
  10. cik akak : takdelah pandai sangat akak... akak pon pandai edit blog kan? comel je blog akak... :D btw,thanks!

    ReplyDelete
  11. Comelnye blog nih! Kita x reti edit+malas baca kod. :( :( Sedih3..jeles la ! Editkan? :/ Rainbow tau~ *ngada-ngada* rainbow3 :3 yg icon tpi comment tu comel! yg newer,older & home icon tu pon comel~ Lurve it! Header tu pon kiut-miut~ Icon2 dkt the artifacts tu pon kiut :3 Ayat berterabur~ Hehe edit/?

    ReplyDelete
  12. farhana : terima kasih,fana! :) boleh! kena bagi email dgn p/w la,hehe... terima kasih sekali lagi sebab bagi pujian tu,hihi :) kembang ni,haha... :D meh nak tolong edit blog rainbow fana! :D

    ReplyDelete
  13. Lawaaaa. comel je warna pink. mihmihmih

    ReplyDelete
  14. kak anis : trimas,akak! hee... blog akak lagi lawa...cantik! :D

    ReplyDelete
  15. assalammualaikum..wow cantiknya..

    http://erynix.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. ery nix : waalaikumussalam... hehe,terima kasih! :)
    Tq sudi singgah blog saya :D

    ReplyDelete
  17. ok =) comel..ada bakat juga rupanya bhagian editing ni..pndai main dgn code html juga ke?? mula2 masuk x kenal sy blog sape ni he3..

    ReplyDelete
  18. s.k.a : terima kasih! boleh la sikit2 nak edit blog ni,tapi kena belajar banyak lagi ni,hehe :)

    ReplyDelete

Leave your comment here :)
No harsh/bad words ;)