Sunday, 29 September 2013

GA Love You Mr Arrogant

Assalamualaikum

GA ni macam menarik je... hehe :)  GA ni dianjurkan oleh kak munirah... 2 orang akan dipilih untuk mendapat hadiah novel Love You Mr Arrogant... tak ke menarik tu? novel  ni dah pon dijadikan drama menggantikan drama Cinta Jannah... kan? baca sinopsis dia pon dah best! hehe... :D bukan senang nak dapat novel... memang menariklah hadiah dia! :)


Sekian,wassalam :D

Wednesday, 25 September 2013

Cantik tak? hehe


Assalamualaikum

Haa,hari ni rasa macam nak edit blog pulak...jadi,saya edit la tadi... dulu warna aqua sekarang ni warna biru + pink pulak,hehe... amacam? korang rasa okey ke warna ni? suma chatbox tu je yang saya tak tukar lagi...nantilah tukar... farhana dengan auni ada mintak tolong edit blog diorang.. saya tau email dengan passaword auni je,farhana saya tak tau...takpelah,nanti saya mintak...auni nak blog dia kaler peach... insyaallah saya akan editkan nanti,hari tu kat rumah nadia tak boleh bukak dashboard,tu yang tak edit blog diorang tu...

Header pon saya buat baru... gambar camera tu saya ambik kat weheartit... saya transparentkan guna pixlr.com... nasib baik background dia putih... saya tengok macam cantik je camera tu,tu saya ambik tu nak buat header...hehe korang nak gamar camera transparent tu tak? kalau nak,ambiklah...nanti saya letak gambar tu kat bawah... dah siap transparent dah,tak payah susah2 nak transparentkan camera tu okey? hihi

Saya ada printscreen blog saya sebelum dan selepas diedit... saya capture full screen terus,senang sikit... nak tau macam mana? jom tengok tuto kak irdina ni,ikut langkah2 dia okey... ---> KLIK senang je kerja,hehe... tq so much,kak irdina! :D


haa,ni camera transparent tu...ambiklah kalau nak,hihi boleh buat header blog korang :) nak url dia? right click dan tekan copy image url....tau kan? hehe

Sebelum diedit...

Selepas diedit...

Post title tu pon dah tak bergerak dah,hehe... dulu saya pernah cuba nak hentikan post title tu drpd bergerak saya padam kod dia tapi error,huhu...alhadulillah kali ni dah boleh....  yeay! hehe :)

Sekian,wassalam...




Segmen Bloglist Izzri Idris

Assalamualaikum

Saya join segmen ni! Segmen ni bermula dari 22 September hingga 27 September...masih berbaki 2 hari lagi... sempat lagi ni,hehe syarat2 dia simple je! :)


Tekan gambar di atas kalau nak join:)

Sekian,assalamualaikum...

Tuesday, 24 September 2013

Berlakon(Program Tahun 6 SKPS 2013)

Assalamualaikum

Galaxy dreams

Semalam ada aktiviti berlakon... ni antara program tahun 6 la... takdela macam berlakon sangat pon,hehe Cikgu suruh ikut macam cerita P. Ramlee...ikut la cerita yang mana2 pon...ambik babak je,bukan ambik keseluruhan cerita... masa untuk berbincang 15 minit dan masa untuk mempersembahkan lakonan tu 5 minit je... ada 26 kumpulan, A sampailah Z... nasib baik sempat habis hari tu jugak...

 Kumpulan saya pilih cerita Pendekar Bujang Lapok... cerita tu ada babak lawak dia,hehe...kumpulan saya ambik babak yang masa tok guru tu kena siram dengan air kat atas kepala...hehe,babak tu lawak jugak la... kumpulan nadia ambik cerita Pendekar Bujang Lapok jugak tapi babak lain...babak yang mambang mambang tu la,hehe...

Kumpulan Faiz paling best,pandai diorang berlakon,hehe... lawak! semua orang gelak...lepas habis semua kumpulan persembahkan lakonan masing2,kami pon balik... aktiviti ni cikgu buat lepas rehat sampailah tamat waktu persekolahan...

Sekian,assalamualaikum


Di Rumah Nadia!

Assalamualaikum

«Birdhouse»

Sory la tak update entry,lama jugak kan? malas sebenarnya,hehe... tapi,sekarang ni okey dah kot... hari tu pegi rumah nadia tak awak camera pon,kakak saya nak guna...dia ada kem...jadi,kem lagi penting kan? hihi tapi kalau bawak camera pon gambar apa yang nak ditangkap... bukan pegi mana2 pon... hehe

Pegi rumah nadia sebenarnya nak tengok The Conjuring dengan edit blog...tapi,the conjuring tak boleh bukak pulak....saya dah cucuk pendrive kat laptop nadia,tapi tak tau la pasal apa jadi macam tu... nak edit blog pulak,blogger dashboard tak boleh bukak,blog boleh je bukak...kalau dashboard tak boleh bukak macam mana nak edit dan buat entry kan?

nasib baik auni ada bawak cd cerita seram... ada 3 cd,ada 3 cerita la... tapi,tengok 1 je,hehe... cerita The Wish... cerita seram jepun... pastu kami main game guitar flash guna fb nadia... best! saya asyik failed je...huhu..juliana dengan nadia la yang pandai main.. ada yang kami main sama2...sorang tekan huruf ni sorang tekan huruf tu... best jugak,hehe...siap boleh pilih lagu lagi... Jumaat hari tu ada bas Pintar datang sekolah...kami masuk dalam bas tu,syok... ada PS2...kami main dengan Abang Khai tu... Abang Khai tu lawak jugak,hehe... kami main gitar dengan dram...lagu dia Eye Of The Tiger... semua lagu rock...rancak je...

Untitled

Pastu kami main badminton kat rumah nadia...mula2,saya jadi pengadil(cewah!)...walaupon saya tak reti jadi pengadil badminton ni... pengadil merapu2 je,hehe..pastu juliana pulak...dia lagilah lawak... kami ada rakam video masa main badminton tu...tapi ada kat phone nadia la... sebelum main badminton tu kami main Super Spontan...lawak jugak... best...

Masa tengok cerita seram tu kami semua duduk atas tilam... pegang bantal,hehe... tutup lampu semua,pastu tengoklah...best jugak! The Conjuring tu kami cari dalam internet,dapat tapi subtitle bahasa cina...mana nak faham... tapi tengok je la...saya dah tengok dah,jadi saya bagitau la kawan2 saya susunan cerita tu...diorang faham la... tapi tak habis tengok sebab internet ada problem... hmm,takpelah...mungkin lain kali... diorang suka tengok cerita seram terutamanya juliana...dia memang,kalau cerita seram/hantu dia nombor wahid! hehe,okey itu sahaja!

Sekian,wassalam




Friday, 20 September 2013

Tomorrow!

Assalamualaikum blogger2 cantik dan hensem sekalian!


cantik tak saya edit gambar ni? hehe,saya ambik kat weheartit...sebenarnya gambar ni cuma ada belon dengan awan tu je...saya rasa macam cantik tapi kosong je...jadi saya tambah la ayat2 tu,kikiki

Esok insyaallah saya akan pegi rumah Nadia! yeayu! Nadia nak tengok The Conjuring... dah habis UPSR dah... bolehla,kalau tak jangan harap la,hehe ada lagi kengkawan lain yang nak datang... tak sabar pulak nak tunggu esok... pastu kami nak edit blog nadia... kawan saya,auni dah ada blog...dia pon mintak tolong editkan blog dia... ok je...hihi 
Shooting Star | via Tumblr
credit :  weheartit
gambar ni saya tak edit,hehe... lagipon dia animated...dah cantik dah...tak perlu nak diedit
Auni ni blogger baru...kenalah bagi tunjuk ajar mana yang mampu...hehe,insyaallahbesok saya nak bawak camera..macam biasa la,nak tangkap gambar masa kat rumah nadia tu,hehe... insyaallah esok saya akan update entry...

Sekian,wassalam

Perlawanan Bola Jaring

Assalamualaikum

Untitled
comelnya!
Semalam ada perlawanan bola jaring kat sekolah saya,untuk tahun 6 je la. bola sepak pon ada jugak... kelas saya masuk la perlawanan ni... yeayu! bola sepak kelas saya menang! bangga rasa hati ini! haha.... terbaek lah! kelas 6 Jati naib johan bola sepak... okey la tu... nama pasukan bola sepak kelas saya Hora Hora FC... hihi,memang hora hora betul lah hampa,hehe...

Bola jaring pulak... korang rasa sape menang? hehe... johan bola jaring ialahhhhh
-
-
-
-
-
-
bawah lagi,walaupun saya rasa korang dah tau sape yang menang,hehe
-
-
-
-
-
-
-

6 Cengal! yeayu! kelas saya menang,dan memang bangga la sebab saya pon ada menyumbang jugak dalam perlawanan semalam... tapi saya bukan GA atau GS, saya jadi WA... memang dulu pon saya WA,athirah jadi Center... kena lari banyak la center ni,hehe... athirah memang okey je bab lari ni,keh3... kan athirah? Nadia jadi GA,bagus nadia! dia pandai shoot wooo!WA pon kena banyak lari jugak,lenguh habez kaki saya ni,huhu...tapi,takpe sebab menang! berbaloi la walaupun kaki sakit dan lenguh...walupun saya WA,tapi besar jugak jasa saya tau(cit!) Cer korang fikir,kalau WA dan center takde, bola tu sampai tak kat GA dan GS? mesti tak kan? haa,tu lah setiap posisi dalam bola jaring ni ada jasa2 dia,hehe... GA dengan GS pon besar jugak jasanya,shoot bola,kalau tak tak menang la kan? jadi kami semua ni kenalah bekerjasama kalau nak menang... bak kata Wonderpets, apa yang penting? KERJASAMA!!! kan kan kan? hehe

Pikachu | Tumblr
memang happy muka kami macam kat atas ni,hehe... setelah berpenat lelah main sungguh2 akhirnya diumumkan sebagai JOHAN! hoorey! ^^
Bola jaring ada 7 orang pemain.... C(center), WA(wing attack), WD(wing defend), GS(goal shooter), GK(goal keeper),GA(goal attack) dan GD(goal defend)... saya lebih suka ambik dan baling bola kat orang berbanding jadi defend.... defend kena halang bola... tapi jadi defend best jugak,saya pernah jadi... jadi WD dulu... sebab tak perlu ambik bola,kena halang je dan tak banyak lari sangat,hehehe... tapi kalau WA tu lincah,memang penat berlari la WD tu,hohoho 

Cuma ada satu yang saya tak berapa puas hati... Diorang cakap saya sengaja buat2 nak jatuh sedangkan memang saya macam tu...pastu diorang kata saya sengaja tunggu lama2 supaya ramai orang datang pastu baru baling... ada pulak macam tu? haishhh,geram betoii... orang penat dok lari sana sini,boleh pulak senang2 je cakap macam tu... saya pon tak tau la,mungkin diorang ingat saya ni macam tu...tapi sebenarnya tak... saya ni tak tau la kenapa semalam badan tak stabil pulak masa main bola jaring,kira nak terjatuh je...  lagi satu,saya bukannya saja2 tunggu lama2... gerak kaki kena jaga tau! jangan bila terjatuh tu,bangun sampai kaki tergerak sana sini... buat penat je jatuh,hehe... bola kena bagi kat pihak lawan...kan ke rugi namanya tu? jadi bangun pon kena elok2 jangan sampai kaki tergerak walaupun sikit...satu kaki je boleh gerak satu lagi memang kena gam atau paku kat atas tanah tu...bola jaring peraturan dia memang banyak berbanding bola baling... 

Seperti yang saya tulis di entri sebelum2 ni,sekolah saya ada buat beberapa pertandingan contohnya catur,congkak,dam dan bola jaring... hehe... saya dah pakat dengan kengkawan saya nak masuk congkak dan bola jaring... cuma kalau boleh saya nak masuk catur jugak...kot2 la ada rezeki,mana tau kan? saya reti main catur ni,tapi tak berapa hebat dan mahir sangat... catur ni permainan minda,memang kena fikir banyak... pertandingan ni pon terbuka jugak untuk tahun 4 dan tahun 5...bukan tahun 6 je yang boleh masuk... hihi

Ops! lupa pulak nak cerita... semalam kami dapat hadiah sebab jadi johan...memang dua2 perlawanan ni(bola sepak dengan bola jaring), 6 Cengal johan... hehe,bangga ni! hok aloh... naib johan perlawanan bola jaring 6 Meranti,6 Jati tempat ketiga...  dapat hamper! tadi kat sekolah baru agih-agihkan,semalam tak sempat... tadi kami berkelah lah kat sekolah makan hamper tu...eh,bukan makan hamper,makan makanan yang ada kat hamper tu... tapi tak macam berkelah pon,haha

Rugi gila saya tak bawak camera semalam,dahla bola jaring kelas saya semua pakai aju rasmi kelas kami yang warna oren tu...huhu dah cantik dah tu.... boleh letak tajuk 'Pasukan Bola Jaring 6 Cengal' dah tu... hmm,camera pulak tak bawak.... hmm,takpelah... eh,dah panjang berjela-jela pulak entry saya kali ni... mesti korang letih baca kan? okeylah,boboi!

Sekian,wassalam

Tuesday, 17 September 2013

Spring!

Assalamualaikum

Akhir sekali,Spring! musim bunga yang indah!yeahhh! aik? takpelah,tengok je la... kalau taknak tengok tak payah tengok,hehe... Photobucket






Summer!

Assalamualaikum

Kali ni summer pulak... cari kat google je... saja je nak letak kat blog... hehe Photobucket






Winter!

Assalamualaikum

Hehe,saya suka pulak dengan 4 musim ni... indah+cantik sangat!...Photobucket putih je.... musim sejuk...