Saturday, 23 November 2013

Bilik Bacaan Dah Kemas! :D

Assalamualaikum...

 Pagi tadi saya tak bukak lappy sebab tengah kemas bilik bacaan... tu la tak balas komen korang di shoutbox atau di komen entry... terima kasih ya kepada yang singgah blog ni :) Dari semalam saya & kakak saya kemas bilik bacaan kat rumah ni...hari ni baru siap... fuh! penatnya! bilik bacaan ni dah macam stor tau tak,haha :p tu yang cuti sekolah ni kemas2 ni... takde lah nampak serabut sangat... sebelum stor dibina kat belakang rumah,bilik bacaan ni la stornya...semua benda nak sumbat dalam bilik ni,mana muat... nasib baik ada stor,kalau takk...

Segala khazanah yang telah bertahun-tahun lamanya tersimpan kat dalam bilik bacaan ni,nak buat muzium pun boleh rasanya ni :p...nama je BILIK BACAAN tapi takde rupa bilik bacaan pon,haha :p sepatutnya kat bilik bacaan mestilah ada buku,alat tulis,meja belajar dan yang seangkatan dengannya... tapi bilik bacaan ni ada mainan adik2 saya,ada perca kain(???) dan barang2 yang tak sepatutnya ada... bila kita kemas2 ni,mesti terjumpa barang2 yang kita cari dulu tapi tak jumpa2... bila dok kemas2 ni,barulah jumpa barang tu kan? saya pon macam tu jugak,hehe...

Okey,korang tengoklah gambar bilik bacaan ni SELEPAS dikemas...SEBELUM dikemas takde pulak gambarnya,hehe :p lapang sikit saya rasa...kalau dulu tu,nak tidur sorang kat bilik bacaan ni pon tak cukup.... sekarang ni nak tidur ramai2 kat bilik bacaan ni muat je,hehe... dulu bilik bacaan ni nampak sempit sangat, rimas tengok.. kalau korang tengok pon,mesti akan rasa rimas,hmm...

nampak lapang kan,ehehe :)



Ohkey,itu sahaja... ^_^ lega dah siap kemas! hehe...

Sekian,assalamualaikum...



36 comments :

  1. cantiknya bilik stdy Fatanah.. kikiki :)

    ReplyDelete
  2. Wah, dah kemas bilik bacaan dia. Lepas ni mesti rajin duduk situ kan! :D

    ReplyDelete
  3. wow siap ada bilik bacaan khas lagi. kalau nk exam mesti gunakan bilik ni utk study kan? kalau akak study meniarap kt lantai je, malas nk study atas meja :p

    ReplyDelete
  4. wowo memang betol kemas dapat lah membaca dgn tenang ya ^_^

    ReplyDelete
  5. bila dah kemas memang rasa lebih lega...

    ReplyDelete
  6. Wah.. barulah selesa. Bila kemas baru ilham dtg mencurah2.. :)

    ReplyDelete
  7. gud job. mmg nampak kemas sgt.. dah boleh membaca dgn hati yg senang :D

    ReplyDelete
  8. bestnya ada bilik bacaan.. mesti lagi selesa bila dah kemas kan? :)

    ReplyDelete
  9. dah kemas semangat nak masuk bilik bacaan tuk membaca tu mesti lagi berkobar-kobar kan :)
    rajinnya kemas~

    ReplyDelete
  10. fuyoooo. siap ada bilik bacaan. akak nie kalau ada bilik bacaan pun, depan netbook jugak akak tempat akak baca. >.<

    ReplyDelete
  11. @Niena Reen hehe...cuti2 sekolah ni bukannya rajin sgt nak baca buku,hehe :)

    ReplyDelete
  12. @Mazni Munawar kalau nak baca buku ke,study ke... kami guna bilik ni,hehe :)

    ReplyDelete
  13. @Lieya Von Jay hehe...tu la...kalau kemas selesa sikit kan? :)

    ReplyDelete
  14. @Aefa Aerisya hehe,tq akak! :D betul betul...boleh baca buku dalam keadaan yang tenang,ehehe :)

    ReplyDelete
  15. @Anne Nurain betul betul...selesa la sikit sekarang ni,hehe :)

    ReplyDelete
  16. @Affy Afiqah haha,betul tu ^_^ memang semangat nak masuk bilik bacaan ni,hehe :)
    takdela,rajin sangat,hehe...lagipun cuti sekolah :)

    ReplyDelete
  17. @Anis Farhana hehe,saya pun kadang2 macam tu jugak,akak...hehe :)

    ReplyDelete
  18. Sudah bersih dan kemas..nk blajar pun rasa best kn..klu bilik akk dulu..mmg selerak la..mmg suka blajar selerak2..baru rasa mcm bz sikit..ngeh..ngeh..

    ReplyDelete
  19. Tahniah tahniah! Kalau Vee nk membaca mmg atas katil je :p

    ReplyDelete
  20. wahh bestnya ada bilik study/bacaan...

    luas pulak.. boleh dah buat ofis kalau kerja internet marketing. hehehe...

    seronok macam ni.. selesa study.

    btw, salam knal dari saya Fatanah :)

    ReplyDelete
  21. lepas nie letak carpet.. yg gambar2 kartun.. mmg lg cantik bilik..

    ReplyDelete
  22. FOLLOW sini yeayy lawa jemput singgah jum komen sikit kat entry ni http://ifharzcho.blogspot.com/2013/11/wordless-1-mengumpat.html

    ReplyDelete
  23. @adrianna syaz hehe,betul betul :) baru best nak duduk situ,hehe... oh,akak suka selerak2 ye,hehe...

    ReplyDelete
  24. @Sofinah Lamudin haha,tula...tapi saya tak kerja lagi :)

    salam kenal juga! :D

    ReplyDelete
  25. @Hafiza AizZawa oho,karpet tu! saya pernah tengok,comel comel! hehe :)

    ReplyDelete

Leave your comment here :)
No harsh/bad words ;)