Monday, 18 November 2013

Lalala~

Assalamualaikum...

Sabtu lepas saya dengan kawan2 pegi Jusco,Bandar Perda... 10 orang yang pegi tu termasuk saya... Saya, Nadia, Farisha, Nawal, Juliana, Auni, Anati, Nurin, Farisya Rusle dan Aina...kami dah bincang kat sekolah sebelum cuti hari tu,hihi :) saya, Nadia & Auni tumpang Juliana...kira2 pukul 9 pagi macam tu kami sampai la...tapi balik tu Nadia balik dengan ayah dia sebab dia ikut ayah dia pegi KL...

Di Mcd :)
Sampai2 kat Jusco tu kami call Farisha...Farisha suruh kami tunggu kat Mcd..kami tunggu la,lepastu ternampak Farisha,Anati & Nawal tengah jalan2...kami panggil la diorang...pastu kami tunggu Farisya Rusle, Nurin & Aina...akhirnya semua dah sampai,hehe...pastu kami makan2 sikit kat Mcd...saya cuma makan sundae chocolate je...habis tu kami jalan2 kejap... pastu kami pegi ke TGV Cinemas...kami semua sepkat nak tengok cerita Free Birds... cerita katun la,hehe :) pastu diorang beli popcorn & air...kongsi2 la :) best jugak cerita tu... cerita tu start pukul 11 hingga 12:45 tengahari...














Habis tengok wayang kami pegi main game pulak kat Virtualand...mulanya Juliana & Nadia je yang main... pastu saya tengok macam best je,saya pun main sekali,hehe :D saya main tembak2,basketball,racing & yang kena ambik anak patung tu(saya tak tau nak panggil apa :p) best jugakla,haha :D















nadia dengan gayanya menembak,haha :D

orang main game,saya bergambar :p












Puas main game saya,Nawal & Farisha singgah Popular kejap... saya cuma beli Magis Manis Coklat creamy sugar dan beberapa barang yang lain,hihi :) Nawal & Farisha keluar dulu...  pastu yang lain2 singgah Popular pulak,hehe... ada yang beli coklat,ada yang beli air... pastu kami call Farisha tanya diorang ada kat mana... dia kata ada kat Food Court...saya dengar perkataan food tu terus rasa lapar,haha...tadi masa kat Popular tu tak rasa lapar pulak,hmm... pastu kami semua cari la kat mana food court tu,akhirnya jumpa... nampak Farisha,Nawal & Auni tengah makan...fuh!sedapnya! hehe :D kami semua pekena sizzling kat situ,hehe :) saya makan sizzling curry chicken rice...Nadia makan sizzling black pepper mee...haa,kenyang pun :)


sempat lagi bergambar,hak hak


sempat tangkap gambar lagi masa naik eskalator :p


Kedai Buku Popular yang memang popular! 

Juliana action je ni,haha

tong sampah yang unik,hehe...nampak macam bukan tong sampah kan? 



sangat best tau main game kat sini! maklumlah,kami kan kanak2 ribena! hehe
Pastu kami pegi bergambar kat Cube Box Photo Booth...masa tu Nadia dah kena balik,huu...Saya & aina teman nadia balik...berpusing2 jugakla kami 3 orang...mula2 keluar ikut pintu depan,takde pon nampak kereta ayah nadia..pastu kami keluar ikut pintu belakan,takde jugak...pastu patah balik...kami keluar ikut pintu depan, jumpa pun! :D pastu nadia pun balik...dia memang kena balik awal sebab macam saya cakap kat atas tadi,dia kena ikut ayah dia pegi KL... tinggallah kami 9 orang...saya dengan Aina naik tingkat atas balik nak jumpa kawan2 yg tengah duk bergambar dan main game kat situ...saya tak sempat nak bergambar dengan diorang sebab teman nadia balik tadi...nasib baik Juliana ada kat situ,saya ajakla dia tangkap gambar...kami beli token dulu...pastu bergambar la dengan juliana kat situ...




muka nadia nampak separuh je,hehe

dua orang kanak2 ribena bergambar :p

sizzling black pepper mee Nadia! tapi nadia kata pedas,hihi...black pepper,mana tak pedas

di bilik mengedit gambar...

ni la gambar yang dah siap diedit! hehe :)
saya tangkap gambar tu sekali je la,huhu...saya cuma ada gambar saya dengan Juliana,Anati,Nurin dengan Aina je..yang lain takde...hmm,lain kali je la.. pastu kami masuk bilik kat sebelah bilik bergambar tadi..tu bilik untuk edit gambar...saya dengan Juliana edit la gambar2 tu...saya edit sikit je,Juliana banyak jugak la yang dia edit...tapi dia ada masa tu yang tak best tu,hehe...gambar yang last tu kami tak sempat nak edit sampai habis..masa dah habis,haish!




Kami main game lagi! yeay! :D saya dengan Juliana main game car racing...kami lawan...Juliana menang, alaa... pastu kami lawan lagi sekali dia menang jugak,huhu...haa,sebelum kami main game car racing tu kami main game yang kena ketuk2 tu dulu,hehe... pastu kami main game basketball... game car racing tu best,saya suka tapi asyik kalah je,hmm....pastu kami beli token lagi dan main game car racing tu sekali lagi,hehe....tapi nasib memang tak menyebelahi saya,saya kalah lagi...

Pastu Nawal,Farisha,Anati,Farisya Rusle & Nurin balik...tinggallah saya,Juliana,Auni & Aina... kami singgah Mcd beli aiskrim...Juliana belanja saya,hehe :) Thanks,Juliana! :D pastu kami rasa nak makan wedges pulak,hehe...singgah KFC beli wedges...share duit sorang sikit..pastu kami makan sama2! hehe :) aina cakap mak dia dah sampai...pastu kami bye bye kat dia..hehe :) saya, Juliana dengan Auni keluar dari Jusco tu pastu duduk kat kerusi yang diediakan..kami pegi beli air kat vending machine sebelah tu...saya beli tropicana twister..nikmatnya! hehe,memang saya suka jus yang berperisa oren ni,hehe :D



Pastu,ayah Juliana pun sampai....ayah Juliana hantar saya & Auni kat rumah saya...beberapa minit kemudian, mak  Auni pun sampai depan rumah saya...auni pun balik.... ni la kenangan manis saya bersama kawan2... kami ada rancang nanti2 kami nak hang out lagi...nanti2 la...

Sekian,assalamualaikum...

52 comments :

  1. bestnya, nak ikut! *nangis* haha

    ReplyDelete
  2. wah seronok laaaaaa
    mcm2 aktiviti leh buat cuti sekolah ujung thn

    ReplyDelete
  3. kalo rajin adik buat review ye pasal free birds ;)

    ReplyDelete
  4. wah seronoknya berjimba2an cuti2 sekolah ni ek...

    ReplyDelete
  5. wahhh berjimba sakan ea dik. akak tak ada masa nak berjimba. sedih :'(

    ReplyDelete
  6. seronok keluar dengan kawan2 ya :)

    ReplyDelete
  7. miss you all :)

    *sempat cari CC >.<

    ReplyDelete
  8. @munirah rahman hehe,jalan-jalan dengan kawan2 mestilah seronok :D

    ReplyDelete
  9. @Yumida Huda hehe,seronok seronok seronok! betu tu,macam2 aktiviti boleh kita buat kan masa cuti sekolah ni... :D

    ReplyDelete
  10. @Farah Waheda Wahid haha,berjimba2an dengan kawan2 memang best! :D

    ReplyDelete
  11. @asha hana ala,akak jangan sedih2 :) nanti kalau akak ada kelapangan ajak la kawan2 akak keluar ke,hehe :)

    ReplyDelete
  12. nilah aktiviti lepas dpt UPSR, hehe :p akak pun tk sabar nak hang dengan kawan. bosan duduk rumah. huhu

    ReplyDelete
  13. having fun hah..? mentang-mentang dah hbs sekolah ni..hehehe...xajak pun :P

    ReplyDelete
  14. lama kak tak pergi jusco bandar perda tu. tak ajak kak pon. sedih arr.. :( heheh.

    ReplyDelete
  15. aik. dah mkn pon singgah kfc lagi? hehe.. best nye jalan2 gn kwn.. akak tak pernah try bergambar dlm booth gmbr tu tau.. kesian kan hihi

    ReplyDelete
  16. lama x pg tgk wayang..nak ikut...huuu..best kuar gn kawan2 amik gambar..mkn2 kfc....wuuuu..best2.. :)

    ReplyDelete
  17. Banyaknya gambar >_< Nanti Aimi nak pergi jugak Jusco ngan kwan2! Hee, tak sabarnya!

    ReplyDelete
  18. @Mazni Munawar haha,besala tu...habis UPSR :p lagipon tak tau bila lagi nak jumpa kan... wah,enjoy yourself! bestla akak nanti dapat hangout dengan kawan2,hehe :)

    ReplyDelete
  19. @Sally Samsaiman haha,kak sally jangan jeles :p alaa,janganla merajuk kak sallyku,hehe :)

    ReplyDelete
  20. @Nur Shazleen saya ikut akak la,akak nak pergi mana? :p hehe

    ReplyDelete
  21. @Niena Reen ooo,akak selalu pegi situ eh? hehe..nanti kita boleh pegi sama2 :p haha,jangan merajuk akak..

    ReplyDelete
  22. @Aefa Aerisya haha,biasalah kami..dah makan nak makan lagi :p betul tu,best kan dapat jalan2 dgn kengkawan2.. hehe :) nanti akak try la bergambar kat dlm booth tu...saya pun first time tu akak,hihi :)

    ReplyDelete
  23. @adrianna syaz nak ikut? boleh je,hehe :) hehe,best best! :D

    ReplyDelete
  24. @Aimi Wardina ♥ aimi nak pegi Jusco? nak ikut :p wuu,bestla aimi noh! :D

    ReplyDelete
  25. akak nak gi...... paris boleh? xD

    ReplyDelete
  26. wut wut,jauh tu,haha :D kalau nak pegi boleh je,belanja semua akak tanggung,hehe.. boleh? :p

    ReplyDelete
  27. akak...akak tinggal kat mana? hehe :)

    ReplyDelete
  28. best nya dapat hang out dengan kawan-kawan.. akak dah lama tak keluar macam ni.. kawan-kawan pun kebanyakan dah kahwin.. hehe..

    ReplyDelete
  29. satu hari mcm2 aktiviti tu.. dpt ngk free bird lg.. nie yg tak sbr nk g wayang nie..

    ReplyDelete
  30. @Mizz Aiza (Dunia Kecil) mesti la best dpt hangout dgn kengkawan kan? hehe :) kawan2 akak ramai yg dah kahwin... mesti kena banyak luangkan masa dgn family kan,hehe :)

    ReplyDelete
  31. @Hafiza AizZawa haha,biasala tu... lagipun kami pegi sana bukannya shopping sangat pun,hehe...jadi ada banyak masa...tengok wayang,main game dan makan aje lah,haha :D akak pun nak tengok wayang jugak ye? :) cerita apa?

    ReplyDelete
  32. @Nur Shazleen oho,org teganu lah ni,hehe... saya penang... :) cer akak cakap teganu sikit,heheh :D

    ReplyDelete
  33. u all semua comel2 la.. hehe... teringat kat zaman sekolah macam korang ni lepak dan jalan kat shopping mall :p

    dah semua comel, so mana satu la Fatanah ? keke..

    ReplyDelete
  34. @Sofinah Lamudin haha,mesti kawan2 saya kembang baca komen ni :p

    saya yang mana 1? cuba teka...hehe

    ReplyDelete

Leave your comment here :)
No harsh/bad words ;)