Wednesday, 20 November 2013

Kerja Mengedit Selesai! :D

Assalamualaikum...

Edit apa ni? edit blog Farhana a.k.a Miss Rainbow kita le,heheh. Alhamdulillah,selesai sikit2,hihi... cuma scroll bar tu tak tau la kenapa dia tak berubah,huhu..dah try banyak kali da...hmm,nanti try lain la... okey2,yang lain tu saya berjaya buat,hehe :D buat header,letak scroll bar kat bloglist & blog archive & kotak komen entry dan ada lagi tapi malas nak tulis,hikhik :p

Tema blog dia setentunyaaaa RAINBOW! jadi saya pun buat colourful la blog dia,hehe... dan yang paling saya happy,saya dah reti buat cursor nama sendiri,yeay! tapi bukan nama saya la...saya try buat nama farhana... dulu banyak kali cuba tak jadi2...sekarang dah jadi,hehe... nama farhana ada tujuh huruf,jadi saya buat la nama dia colourful ikut tujuh warna pelangi,hehe... saya buat cursor nama tu kaedah dia sama je dengan cara saya buat header tu..cuma dia kena upload kat photobucket/imgur la...saya upload kat photobucket :D

Dan saya buat jugak sparkle rainbow kat cursor tu..senang je, tak payah susah2 cari kod warna...hehe :D cute icon sebelah komen & blog archive pun saya letak atas permintaan farhana,hihi :D icon older post, newer post, home tu pun sama... saya buat simple2 je...takdela padat dan sarat sangat,hehe...nanti loading lambat pulak kan... sidebar title & tarikh entry tu pun simple je...

Header tu saya tulis 'Without the rain there would be no rainbow' cuma perkataan rain & rainbow tu saya tukar jadi gambar hujan dan pelangi,hehe...baru ceria sikit :) kan? header tu saya buat kata2 motivasi, kasi semangat sikit,heheh :p maksud ayat 'tanpa hujan takkan ada pelangi' tu lebih kurang dengan peribahasa 'berakit-rakit kita ke hulu,berenang-renang kita ke tepian,bersakit-sakit kita dahulu,bersenang-senang kita kemudian' betul tak? kalau tak betul,tolong betulkan :)

Okeylah,jom singgah blog berwajah baru tu ^_^ tekan header di bawah ye untuk ke blog Miss Rainbow :D

puteryfarhana.blogspot.com

Sekian,assalamualaikum...

to farhana : hope you like it...komen la ye farhana,okey ke tak? :)


30 comments :

  1. wah tahniah tahniah semoga dapat lebih banyak tempahan selepas ni...

    ReplyDelete
  2. la..... blog dear ke, sis ingat blog sape la dik.. haha :p btw dear, comel la blog adik, suka sangat sebab ceria :) so, adik pun kena ceria-ceria ya ^_^

    ReplyDelete
  3. amboi! mentang-mentang cuti dah dia...rajin ek.. nnt akak singgah blog farhana...lama tak kesana :)

    ReplyDelete
  4. comel jadinya blog dia! terus pergi singgah sana. nmpk ceria sgt! :D

    ReplyDelete
  5. @Farah Waheda Wahid hehe,terima kasih akak! :D saya pun bukannya mahir sangat edit2 blog ni! heheh :D

    ReplyDelete
  6. @deno rainbow ni kan warna-warni,hehe... lagipun,warna-warni memang ceria! :D hehe...tq akak! :D

    ReplyDelete
  7. @Sally Samsaiman haha,cuti bukan buat apa sangat pun akak,hehe... tu yang rajin tu,haha :D haa,sila sila... singgah ke blog kawan saya tu,hehe :)

    ReplyDelete
  8. @Niena Reen biasalah kak,tengok sapa yang edit :p jom jom kita singgah blog dia! :D

    ReplyDelete
  9. TERIMA KASIH FATANAH :* SAYANG FATANAH.. !! NANTI FANA BAGI GANJARAN JANGAN TERKEZUT YE..!! ESOK FANA BAGI! BUAT ENTRI TAU :p

    ReplyDelete
  10. cik memang tak reti semua nie

    ReplyDelete
  11. @Putery FarHaNa Sama-sama! love you too :D aik? apakah ganjaran tu ye,hehe :) I'll waiting for it :) huu,tak sabarnyaaa...tak bagi ganjaran pon takpe...kita tolong menolong...:)

    ReplyDelete
  12. @Nao Mei blog akak memang dah super cantik dah...hehe :D

    ReplyDelete
  13. @munirah rahman takdelah,akak..biasa2 je... edit2 macam tu saya reti la,tengok tuto je,hehe :) btw,thanks kak munirah! :)

    ReplyDelete
  14. boleh tahan sis sekarang?tahniah..guna photoshop ker?

    ReplyDelete
  15. @Kathy R'bain biasa2 je sis... takde la,guna photoscape dgn pixlr je... :)

    ReplyDelete
  16. @Affy Afiqah edit yang biasa2 je akak,hehe :) btw,thanks! :D

    ReplyDelete
  17. @Aefa Aerisya hehe,biasa2 je...lagipun tema dia rainbow..senang jugak la,hehe...sebab boleh buat kalerful.. :D

    ReplyDelete

Leave your comment here :)
No harsh/bad words ;)