Wednesday, 13 November 2013

Cerita Hari Ini

Assalamualaikum


Tadi kat sekolah darjah 3 & 5 ada jamuan kelas...bestlah diorang! hee :) pagi tu kelas saya dgn 6 Meranti pi solat dhuha kat surau...dah habis solat dhuha kami pi bilik tayangan kat dalam library...Teacher Mashitoh bukak cerita 'Charlie and The Chocolate Factory'...best,tapi tak tengok sampai habis sebab rehat...lepas rehat teacher tak bukak balik,hmm...tak dan nak tengok sampai habis... pastu dah teacher tak bukak cerita tu kami pi dengar radio kat dalam perpustakaan...memang cikgu perpustakaan sediakan radio kat situ,ada 2 buah radio... tapi pelankan suara la,takleh bising2 dalam library...sebenarnya ada 2 headphone cikgu sediakan,tapi 4 orang nak dengar tak guna la headphone tu...kami dengar Era FM,hehe...dengar lagu sambil tu kami pun nyanyi sekalilah,hehe...

Pastu kami masuk kelas... tak buat apa pun,bosan...kami pi lah jaga kelas... saya dengan Nadia jaga kelas 1 Meranti...diorang balik awal,pukul 12:35....tahap 2 balik pukul 1:05.... dah habis jaga kelas tu kami naik atas pi kelas kami... pastu pi isi air kejap,kat tingkat bawah,ada watercooler....isi sampai penuh satu botol,hehe.. tak payah beli air,free je... :)


Naik kelas balik...Aimi cakap Jumaat ni nak buat jamuan kelas dengan Cikgu Hasnita,guru kelas kami.. yela,kan dah last day...huhu,mesti berat hati nak berpisah dgn kengkawan... jamuan tu Cikgu Hasnita tak tau pun,kami saja nak buat surprise,hehe...harap2 menjadi... :) kami kutip duit sorang RM 3 untuk jamuan Jumaat ni...

Sekian,assalamualaikum...

8 comments :

  1. Akak suka gila cerita Charlie and The Chocolate Factory,. bestt kan:)

    selamat bercuti :)

    ReplyDelete
  2. memang sedih sgt bila nak berpisah nnti. eh, bestnya jaga kelas. time sekolah rendah ja dpt jaga2 kelas ni, sekolah menengah nnti, tak ada dah... :)

    ReplyDelete
  3. @Anis Farhanabetul tu,besh! hehe :) saya rasa macam nak masuk je dalam kilang coklat tu! warna-warni pulak tu.. fuhh!dahla saya suka makan cekelat,hehe :)

    ReplyDelete
  4. @Niena Reenlagi berapa hari je nak cuti sekolah,huu... tahun depan dah masuk sekolah menengah,cepatnya masa berlalu... betul tu,sekolah rendah je boleh jaga2 kelas ni,heheh :D

    ReplyDelete
  5. @Kathy R'baintq sis... tapi mesti ada rasa sedih nak berpisah dengan kawan2,huhu..

    ReplyDelete
  6. akak suka citer charlie and the choclate factory sebab watak utama dia jonny depp yg berlakon.. heheh :) waman sekolah adalah zaman paling ebst! akak rindu sgt2 kawan2

    ReplyDelete
  7. kak deno : hehe,sama la kita :) betul tu,zaman sekolah adalah zaman plg best! :) esok last day sekolah,huhu...mesti rindu dgn kengkawan2

    ReplyDelete

Leave your comment here :)
No harsh/bad words ;)