Sunday, 10 November 2013

Jamuan Tahun 6

Assalamualaikum

Sabtu semalam sekolah. macam biasalah,ada perhimpunan jugak,ikut jadual hari Isnin... semalam ada hari keusahawanan tahun 5 dengan jamuan tahun 6... pagi tu kami tak buat apa sangat pun,kena jaga kelas je. cikgu bagi bawak hp dengan kamera...habis jaga kelas tu kami naik masuk kelas kami...lepak2 dan sembang2,hehe...tapi elektrik takde... penat jugak la nak kena naik turun tangga semalam,panas pulak tu,hmm.. tapi waktu jamuan tu kira2 pukul 11 elektrik dah ada,lega! hehe

Murid2 tahun 5 semua buat gerai kat bawah dewan terbuka...kebanyakannya diorang jual makanan dengan minuman... tak pelbagai sangat,hmm...tahun lepas jual macam2,bookmark,makanan,minuman,kraftangan dan macam2 lagi... tapi,okeylah... :) pastu kira2 pukul 10 lebih tu cikgu suruh salin baju..pakai baju kurung...pagi tu kami pakai baju PJ je...kami masuk la bilik persalinan tukar baju... baju diorang semua lawa2,hehe :) ada yang pakai jubah, ada yang pakai baju kurung..yang pakai peplum pun ada,tapi tak ramai,hehe...saya tak nak la pakai peplum,malas dan susah sikit nak jalan,hehe...saya pakai baju kurung je... best jugak la jamuan tu,untuk tahun 6 je...macam majlis perpisahan la...tapi minggu depan last week kat sekolah...jadi esok jumpa lagi la dengan diorang... sedih jugak nak berpisah dengan kawan2...saya masuk SKPS masa darjah 2... 5 tahun kawan dengan diorang,sedih la bila nak berpisah... diorang semua baik2...nawal cakap dia nak masuk sekolah menengah yang semua budak darjah 6 kat SKPS ada kat sekolah tu...ada ke macam tu? hehe,nawal,nawal :)

Kat jamuan tu ada macam2 makanan la...semua sedap2,hehe...ada nasi goreng,ayam goreng,sate,mee rebus,laksa... pencuci mulut aiskrim..kek coklat pun ada,hehe...air pulak air anggur...saya makan nasi goreng,laksa,mee rebus(sikit je),kek coklat dengan kek...sate tak sempat nak rasa,hmm... dah habis makan tu mulalah sesi bergambar,hehe...tak sah kalau tak tangkap gambar,lagipun cikgu bagi bawak hp dengan kamera kan,apalagi.... hehe...

Nadia dan Juliana...

Juliana macam arab,hehe :)

Fazlin

Fazlin dan Auni

Nawal

Farisha

Farisha dengan Anati

Tiga budak comel :D

Me and Anati

Syaheila,Nadia dan Juliana...Lawak la gambar ni :)

Diorang lagi..

Me and Fazlin

Dua2 pegang beg kenapa? hehe

Juliana si peminat Kris...

Juliana dan Anati!

Athirah Rohaidi dengan Athirah Yuseri

Hehe

Peace! :D

Tangkap gambar dari atas

Nadia comel!

Apesal muka macam tu?




Ucapan guru besar

Ucapan guru besar lagi :D

Ais krim...

Kek coklat...saya saja letak dalam bekas ni,hehe

Laksa

Amboi Juliana!

Sangat sedappp

Farisha tengah makan ais krim...

Makan apa tu,Fazlin?

Blur sikit gambar ni..

Juliana sorang je tengok kamera

Nadia dan saya!


Ni Auni

Khusyuknya makan

Kami bersama Ustaz Hafidz...


Jom minum...

Fazlin dan Nadia


4 kawan saya

Nawal pakai peplum,comel!  

Gaya bebas :)

Silakan minum tuanku...

Dari kiri: Nawal,Anati,Farisya Rusle,Fazlin,Nadia dan Auni

Bersama budak hot,hehe :)

Femes sekejap :p

Kenapa Shazly tersesat,hehe..dia sorang je lelaki...





Semua gambar kat atas ni semua ditangkap menggunakan kamera saya... tapi saya tak letak watermark lah... 4 hari lagi keluarlah result..huu
Semoga berjaya,kawan-kawanku :D

A friend who understands your tears is much more valuable than a lot of friends who only know your smile

Sekian,assalamualaikum... 


18 comments :

  1. Wah seronoknya.. pasti akan menjadi satu kenangan manis yg pasti tidak akan dilupakan.. Tahniah. Salam ukhwah.

    ReplyDelete
  2. best,hehe...betul tu,kenangan manis di tahun 6 :) salam ukhwah

    ReplyDelete
  3. Comel-comel belaka semuanya.. Semoga dapat result yg bagus :)

    ReplyDelete
  4. http://ceritakuntukhamooo-eyfaeva.blogspot.com/ :)

    ReplyDelete
  5. wah beznye
    sure de moment sedih ni

    ReplyDelete
  6. Rindu semua dlm gmbar tuu!! :(

    #miss

    ReplyDelete
  7. @denomemang meriah,best..tapi sedih nanti nak berpisah,huhu

    ReplyDelete
  8. @Yumida Hudamemang best! :) tu lah,sedih nak berpisah,huhu

    ReplyDelete
  9. @Putery FarHaNahuhu,mesti rindu...fatanah pun rindu kat fana,teringin nak jumpa fana..

    ReplyDelete
  10. Terbang sambil mendarat di sini. Jom join GA yang awesome ni! Terdapat 100++ hadiah untuk dimenangi! http://superpapaya.blogspot.com/2013/11/1k-giveaway-by-cik-arnab.html

    ReplyDelete
  11. alaaaaaahai comel2 adik2 akak nih...hehe blogwaking+follow ye

    ReplyDelete
  12. @Hunny Kittyhehe,biasalah tu :D tq very much singgah dan follow blog ni... :)

    ReplyDelete

Leave your comment here :)
No harsh/bad words ;)