Sunday, 4 August 2013

Sambutan Hari Raya SKPS 2013

Assalamualaikum...

Asalnya saya nak buat entry ni kemarin(Sabtu),tapi tak sempat pulak,hehe.... Jumaat pulak letih...letih la jugak...kan saya ada tulis yang saya nak bawak camera kanhari Jumaat lepas... jadi,saya dan kawan2 lain bawak la camera,yang bawak phone pon ada,diorang tangkap gambar guna phone la...mula2 sekali majlis khatam al-quran untuk darjah lima...tahun lepas saya pon ada jugak masa majlis khatam al-quran ni... dia memang setiap tahun ada untuk murid tahun 5... tapi saya tak tangkap gambar la pulak masa murid2 darjah lima baca surah yang telah ditetapkan.... saya start tangkap gambar masa persembahan qasidah sekolah saya... pastu ucapan guru besar....lepas tu pulak,sesi memberi duit raya kepada murid-murid,hahaha... mula dengan tahun 6 lelaki...pastu darjah 6 perempuan dan seterusnya hinggalah ke prasekolah.... kami semua kena berbaris lepas tu salam dengan semua cikgu kat dalam dewan tu,hehehe  saya berbaris kat depan jugak la,yang ketiga kot,hehe sebab saya duduk kat barisan paling depan...hehe... lepas habis sesi bagi duit raya tu,sesi bergambar bersama kawan-kawan pulak,hehe saja saya bagi nama...pastu kami semua kena naik kelas,tapi tak belajar pon...saya dengan kawan2 apalagi...tangkap gambar la kerja kami,hehehe 

saya ada jugak tangkap gambar dalam kelas...saya tangkap gambar dengan kawan2 sekelas saya,tapi tak semua la... pastu waktu KT...cikgu masuk... tak belajar jugak,hehe... masa cikgu tak masuk lagi tu saya main game 'Pou' kat telefon kawan saya....hohoho... saya ni memang,hantu game 'Pou'...tak percaya tanya la kawan2 dengan kakak saya,hihihi tadi saya baru je main game 'Pou' kat elefon kakak saya... saya baru level 20,huhu... kakak saya level 49 kot...jauh lagi tu nak potong dia...tapi coin 'Pou' saya lagi banyak daripada kakak saya.... muehehehe

Apalah yang saya melalut sampai ke game 'Pou' ni,haishh... kalau saya cerita pasal 'Pou', penat korang baca,asyik 'pou' je,hehehe...kat bawah ni ada gambar doodle yang athirah,kawan saya buat tu dengan ucapan yang dia buat untuk saya,hehe... cantikkk.....gambar-gambar kat bawah ni semuanya diambil menggunakan kamera saya yea,bukan kamera kawan saya..hehehe :)tanpa membuang masa,mari kita zass ke bawah :-

juliana dirotan oleh cikgu aimi...

kena rotan lagi... apa lagi la kesalahan yang juliana buat,hehe

haa,ni lah ucapan yang athirah tulis...hohoho :)

sama jugak la macam kat atas tu... ^^

nampak tak nama athirah tu.... dia yang bagi hihi...

apa yang hampa tengok tu???

syafiq dengan gayanya! hehe

hahaha XD

ni masa cikgu aimi tengah ajar juliana,tak kena marah lagi masa ni,hehe

jari sapa la pulak yang kacau tu,hehe... kesian cikgu aimi..

tengok muka juliana....hehehe

ni la kawan sekelas saya. tapi dalam ni bukan semua ada, nampak saya tak?

afiq poyoo la,hahahadia sorang je laki yang buat peace....

ni la kelas saya... 

saya tengok belah lain la,kah kah kah...

mana saya? takde kan.... saya la jurugambarnya,hehehe

gambar ni silau sikit

saya kat tepi belah kanan sekali tu....pastu anati,farisha,nawal dan auni

kat dalam dewan sekolah saya... 

the doodle maker,ahtirah!!! 

saja je bergambar dengan doodle tu,hehehe

athirah dan doodlenya yang super awesome!

ni la doodle dia,cantik kan? athirah memang kreatif...

comel-comel...

kenapa dengan nadia? hahaha


pemalu dan fazlin...

masih di dewan lagi...

hehehe

tangan sapa tuh??? 

farisha cumill...

nadia nak cucuk muka fazlin ke?


murid tahun 1 paling comel!!! ramai orang suka tengok muka dia,hahaha... sebab dia comel...

sesi pemberian duit raya!

hahaha,nadia tunjuk duit raya yang dia dapat...

apasal ni???


qasidah...

tengok tangan diorang..





gambar ni saya edit.... saya dengan athirah!


farisha!!!



cantik gambar ni,saya suka.... takd edit2 apa pon...

fazlin buat peace sampai 2 



qasidah murid perempuan sekolah saya...

haa,bergambar sakanlah saya dengan kawan2,hehehe  korang dah tau kan rupa kelas saya? hehehe....meja kami warna biru terang,meja tu tak boleh diconteng,hak kerajaan,hehehe... okeylah jugak kelas saya,saya rasa..... kelas saya ada 34 orang murid... nama kelas saya 6 Cengal.... nama kayu,hehehe

Sekian,wassalam... 


12 comments :

  1. Haha,manyak gamba lwk! xD
    Wikiki,bergambar ialah hobi bdak 6 Cengal. :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah,betul tu... :)

      betul tu,kelas kita murid2 dia memang suka bergambar,hahaha xD

      Delete
    2. :D :D :D nanti kalau ada apa2 majlis lagi,kita tangkap la gambar,hehehe :)

      Delete
  2. Replies
    1. hai,farhana! lama tak komen sini? hehehe... :)

      Delete
  3. comelnyaa lahai semua budak ni.

    ReplyDelete
  4. alahai! comelnya korang semua nih! akak rindu sgt zaman sekolah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... :) ni la kenangan saya masa zaman sekolah,nanti kalau dah dewasa,tengok gambar ni mesti rasa rindu kat kawan2...

      Delete

Leave your comment here :)
No harsh/bad words ;)